Hangeland (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Hangeland (Foto: GLYN KIRK/Afp)

– Hangeland risikerer å miste heltestatus

Nordmannen kan få fansen på nakken etter å ha uttalt seg negativt om ny kontrakt.

London (TV 2 Sporten): Nyheten om at Brede Hangeland er langt unna å bli enig med Fulham om en ny kontrakt skaper bekymring blant Fulham-supporterne.

– Kan miste heltestatus
Nordmannen er umåtelig populær på Craven Cottage, men når han nå signaliserer at han vil oppleve noe nytt, risikerer han å få en deler av fansen på nakken.

– Dersom dette stemmer er det meget mulig at han vil miste den heltestatusen han har fått blant oss Fulham-supportere. Vi er fortsatt midt oppe i to andre overgangssagaer, med Clint Dempsey og Moussa Dembele, og vi kommer ikke til å sette pris på en til, forteller Kristian Balkin, redaktør for fansiden Cottagers Confidential, til TV 2.

– Men på den andre siden er vi alle veldig klare over hvor avgjørende han har vært for vår suksess, og vi er veldig takknemlige for det. Han har virkelig bundet forsvaret vårt sammen.

Fulham-supporter Taneem Saeed er enig med Balkin, og han liker dårlig nyhetene om at Hangelands fremtid i klubben er usikker.

– Han er selve grunnmuren i forsvaret vårt. Resten av dem er ikke veldig gode, det er han som binder forsvaret sammen.

«In Brede we trust»
Saeed forteller at mange Fulham-tilhengere vil ha forståelse for at Hangeland eventuelt søker nye utfordringer, men ikke alle.

– Vi er ikke Tottenham, vi er ikke Arsenal, de fleste av oss aksepterer at vi ikke er den største klubben i verden. Likevel er det noen seksjoner av supportere som kan komme til å vende seg mot ham. Vi får håpe at de kommer til enighet, «In Brede we trust», sier han.

Hangeland (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Hangeland (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Journalist Simon Peach, som dekker Fulham for det britiske nyhetsbyrået Press Association, er overrasket over utviklingen.

– Nyheten kommer som en overraskelse på meg, for å være ærlig. Mange andre kommer og går, men Brede er en av de spillerne du ikke kan se for deg forlate Fulham. Han er lagets bankende hjerte, og har vært det siden Roy Hodgson hentet ham, sier han til TV 2.

Peach vil ikke spå hva utviklingen kan bety for Hangelands popularitet blant fansen, men mistenker at klubben ikke vil se lyst på situasjonen.

– Martin Jol har vært klar på at han håper Brede vil signere en ny kontrakt, og sa denne uken at han hadde et håp om at Brede ville signere i løpet av den neste måneden. Men disse kommentarene indikerer jo at en avtale er et stykke unna.