Dallas, som ligger i delstaten Texas, opplever et kraftig utbrudd av vestnilfeber, som er en sykdom forårsaket av virus som blir overført gjennom stikkemygg.

Rundt 700 tilfeller har blitt rapportert over hele USA – det høyeste siden 2004.

LES OGSÅ: Håper de har funnet det endelige dødsvåpenet mot myggen

Må beskytte seg

Beboere i Texas har blitt bedt om å bruke insektmiddel og å unngå å være ute i skumring og soloppgang. I tillegg blir de bedt om å unngå stille vann – hvor insekter kan formere seg – og å ha på seg beskyttende klær.

Det har vært tilfeller av infeksjonen i mennesker, fugler og mygg i 42 stater, hvor 80 prosent av dem er i Texas, Mississippi og Oklahoma, skriver BBC News.

For å ta livet av infisert mygg bruker man luftsprøyting. Samme blir gjort i New York – hvor viruset ble oppdaget forrige måned – og i Sacramento, California.

Myndighetene sier at det er for tidlig å si noe om hva som kan ha forårsaket utbruddet, men noen foreslår at en mild vinter og en våt vår kan være årsaken.

Symptomer

Symptomene kan være høy feber, synstap og lammelser. I mildere form kan den gi hodepine og hudutslett.

Viruset ble først oppdaget i Uganda i 1937 , og ble funnet på fugler før den ble spredd av mygg til mennesker. Den liker seg best i tropiske og tempererte områder.

Det har aldri vært meldt om tilfeller av vestnilfeber i Norge.

LES OGSÅ: Svenskene vil helikopterbombe myggen