Det var klokken 15.15 torsdag ettermiddag at politiet og brannvesenet i byen mellom de syv fjell fikk melding at en mann hadde satt seg fast i en ventilasjonssjakt ved Meteorologisk institutt sine lokaler i Allégaten på Nygårdshøyden.

Etter hvert ble det klart at mannen, som verken kom seg inn eller ut av den 10 meter dype sjakten, var en innbruddstyv.

LES OGSÅ: Innbruddstyv tatt for dukke-sex

Oppdaget da han ropte på hjelp

– Mannen har forsøkt å bryte seg inn gjennom ventilasjonssjakten, men ble sittende fast. Han ble oppdaget ved at han ropte på hjelp, sier operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til BA.no.

Alle nødetatene rykket raskt ut til stedet, men det var vanskelig å hjelpe mannen fordi det naturlig nok var trangt der han satt fast.

En drøy time etter at alarmen gikk, fikk brannvesenets klatregruppe festet en sele på mannen og halt ham opp i dagslyset igjen.

LES OGSÅ: Tok ballegrep på naken innbruddstyv

FASTLÅST: Brannvesenet måtte bruke en time på få løs den uheldige innbruddstyven fra sjakten der han satt fast ti meter under bakken. (Foto: Rune Johansen/BERGENSAVISEN)

Turen gikk derfra i ambulanse til legevakten i Bergen. Og når mannens helsetilstand etter hvert er avklart, skal man ikke se bort fra at lovens lange arm kan være interessert i en samtale om det mislykkede innbruddsforsøket.

LES OGSÅ: Tjukkaser i skvis på amerikanske fly