I fjor høst ble det kjent at Caroline «Fotballfrue» Berg Eriksen samarbeider med Trine Grungs nye selskap om ei ny nettside som skal hete helsematen.no.

Oppstartsfasen har tatt lengre tid enn planlagt, men nå skal lanseringen av nettsiden være like rundt hjørnet.

– Kjøkkenet er på plass, og i løpet av de neste par ukene setter vi i gang med innspillingene, forteller Trine Grung til «God kveld Norge».

TV-kokk

På nettstedet skal blogger og kokebokforfatter Berg Eriksen lage mat på video.

Hun blir altså TV-kokk – på nettet.

I tillegg kan Grung røpe at de har fått med seg en annen kokk på laget.

– Jeg vil ikke røpe navnet hans ennå, men dette er en profesjonell kokk som er godt kjent i restaurantmiljøet, røper Grung.

Fotballfruen sverger til et LCHF-kosthold, og har nylig også gitt ut egen kokebok med LCHF-oppskrifter. Den andre kokken lager imidlertid annen, sunn mat.

– Han kommer til å være mer allsidig. Men begge to skal lage sunn mat som er bra for folk flest, sier Grung.

Gleder seg

«Fotballfrue» selv ser frem til å boltre seg på TV-kjøkkenet.

– Det er kjempespennende, og en utfordring jeg gleder meg til. Jeg håper at helsematen.no kan inspirere mennesker, og bidra til økt fokus på sunn helse med god mat, sier hun.

– Blir du Norges svar på Martha Stewart?

– Hun er en flott og utrolig dyktig kvinne. Så om jeg noensinne kan måle meg med henne, skal jeg være veldig fornøyd. Det er alltid lov å håpe, sier Berg Eriksen til «God kveld Norge».

Informerte leserne

Berg Eriksen har den siste tiden skrevet flere innlegg på bloggen sin om at hennes nye prosjekt er i anmarsj.

Lørdag fortalte hun de mange leserne sine hva helsematen i grove trekk skal gå ut på.

«Jeg skal altså lage mat på web-TV, slik at det blir lettere for deg å lage maten hjemme. Vi kommer til å ha forskjellige matkategorier, hvor alt fra frokost, lunsj, middag, snacks, bakst og drinker vil bli representert, i tillegg til både enkle og litt vanskeligere oppskrifter.»

– Caroline er dyktig

Berg Eriksen, som er Norges mest leste blogger, har fått mye negativ omtale i media rundt kostholdet sitt og vekta si.

Grung mener imidlertid at den negative vinkelen er medieskapt.

– Caroline har mange tusen lesere som hver dag forteller henne at det mediene skriver er tøys. I tillegg er hun en utrolig dyktig jente som jeg gleder meg til å jobbe mer sammen med, sier hun.

Og når det gjelder LCHF-maten, mener Grung at den passer fint inn på helsematen.

– Caroline er mer bevisst kostholdet sitt enn jeg eller noen andre noen ganger kommer til å bli. Alle kan få en sunn og veltrent kropp hvis de bare gidder. Ingenting kommer gratis, sier hun.

Tar saken i egne hender

Tidligere i sommer skrev «Fotballfrue» på bloggen sin at hun hadde blitt nektet å lage mat på et norsk TV-show fordi hun ble sett på som tynn til å lage mat.

Nå tar hun imidlertid saken i egne hender og blir TV-kokk på egen hånd. Den tidligere kritikken blåser hun av.

– Grunnlagene for å utelate meg fra programmet den gangen var såpass usaklige og virkelighetsfjerne, at det ble vanskelig å ta seriøst, sier hun til «God kveld Norge».

Massespredning

Helsematen.no skal altså være en egen nettside med matlagingsvideoer. Men Grung forteller at videoene må spres til andre steder på nettet for å få nok publikum.

– Alt avhenger av hvordan vi velger å spre helsematen. Jeg samarbeider med 50 bloggere. Kanskje velger jeg å spre videoene der, sier Grung, som er ivrig på å komme i gang.

– Det er ingen som har gjort dette før, så det blir veldig spennende!, sier hun.