Under ungdomspartileder-debatten på Arendalsuka tok Senterungdommens leder Sandra Borch til orde for å sende SV på dør, og heller invitere KrF med til et sentrum-Ap-samarbeid etter neste valg.

– Vi er sentrumspartier begge to. Det vil være en styrke for sentrum dersom vi står sterkere i en regjering. Med KrF på laget kunne vi for eksempel fått større gjennomslag i forhandlingene med Arbeiderpartiet om landbrukspolitikken, sa Borch til tv2.no.

LES OGSÅ: Senterungdommen vil bytte SV ut med KrF

Her kan du se hele ungdomspartileder-debatten

Navarsete overrasket

Senterpartileder Liv Signe Navarsete er overrasket over utspillet som kommer bare et år før neste stortingsvalg.

– Vi sitter i regjering med SV. Etter all sannsynlighet vil landsmøtet neste år vedta at vi skal gå til valg på et fortsatt regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og SV, sier Navarsete.

– Synes du SV har for mye makt i saker som er viktige for Senterpartiet?

– Det er ingen hemmelighet at SV og Senterpartiet har ulik politikk når det gjelder rovdyr og forvaltning av naturen. Spør du miljøbevegelsen vil de si at SV har for lite makt, mens mange i Senterpartiet mener SV har for stort gjennomslag, sier Navarsete.

Torsdag klokken 16 møter Liv Signe Navarsete de andre partilederne til debatt i Arendalkulturhus. Se debatten direkte her.

Samarbeider godt

Senterparti-lederen er imidlertid ikke enig med Senterungdommen i at SV står i veien for å gjennomføre mer Senterparti-politikk.

– Jeg er ikke forelska i SV, jeg vil ikke bruke det ordet, det er et dumt ord, men jeg synes vi har fått til et godt samarbeid etter sju år i regjering, sier Navarsete til tv2.no

Hun understreker at samarbeidet med den relativt ferske miljøvernministeren Bård Vegar Solhjell (SV) er godt.

– Jeg og Bård Vegar Solhjell har en god dialog. Han har en bakgrunn som gjør at han forstår at vi må ha en praktisk politikk på mange områder som er viktige for begge partiene, sier Navarsete.

LES OGSÅ: KrF-topp kan bli vraket

Ønsker KrF velkommen

Selv om Liv Signe Navarsete ikke ser noen grunn til å invitere KrF inn i den rødgrønne regjeringen, vil hun gjerne samarbeide mer med partiet.

– Jeg opplever at vi har et godt samarbeid, men vil gjerne at det skal bli enda bedre i Stortinget. Vi er to sentrumspartier og det er viktig at sentrum har innflytelse i norsk politikk, sier Navarsete.

Hun er imidlertid redd for at diskusjonen om hvem som skal samarbeide med hvem, kan føre til at partienes politiske saker havner i skyggen før stortingsvalget.

– Folk stemmer på parti, de stemmer ikke på regjeringsalternativer. Regjeringsdiskusjonen må ikke komme i veien for politikken, jeg mener det er langt viktigere å løfte frem politikken vår enn snakke om hvem som skal samarbeide med hvem, sier Navarsete.

Fra tirsdag til fredag denne uken møtes Norges politiske ledere i Arendal. "Arendalsuka" er et politisk samlingssted etter modell fra den svenske Almedalsuken. Tv2.no dekker Arendalsuka.

LES OGSÅ: Ungdomspartilederne freder Jens – inntil videre