SELGER OL BRONSEN: Zofia Noceti Klepacka skal auksjonere bort sin OL medalje for å hjelpe naboens datter.  (Foto: WILLIAM WEST/Afp)
SELGER OL BRONSEN: Zofia Noceti Klepacka skal auksjonere bort sin OL medalje for å hjelpe naboens datter. (Foto: WILLIAM WEST/Afp)

Selger OL-bronsen for å hjelpe naboen

Zofia Noceti-Klepacka vant bronse i windsurfing under OL i London. Nå auksjonerer hun bort medaljen for å hjelpe naboens syke datter.

OL i London hadde sin siste dag søndag, men den polske deltakeren Zofia Noceti-Klepacka sørger for at den olympiske ånd fortsetter å leve.

Noceti-Klapacka tok bronse i windsurfing, men har ikke planer om å beholde medaljen.

OL-bronsen skal aksjoneres bort for å skaffe penger til naboens datter Susan, som lider av den dødelige sykdommen cystisk fibrose, skriver Ekstrabladet.

Les også: Ingebrigtsen slått ut av sykdom

Den unge nabojenten er allerede blitt operert flere ganger, og moren har lenger ikke råd til medisinen som trengs. Nocet-Klapacka er ikke i tvil om valget hun har tatt.

– Susan er min nabo. Jeg har kjent henne siden hun ble født. Opp i gjennom årene har jeg sett de problemene hun har hatt. Alle ber om at Susan skal overleve. Man ser det gjerne ikke, men cystisk fibrose er en dødelig sykdom, og jeg dro til London for å vinne en medalje til hun, sier Noceti-Klepacka til Polskie Rdaio.