John Cross, fotballkommentator i Daily Mirror, skriver at van Persie vil bli stemplet som en sviker – slik Frank Stapleton ble det på 80-tallet – men at Arsenal ikke hadde noe valg.

- Robin van Persie er 29, han har et år igjen av kontrakten sin, han har hatt mange skader, og den eneste overraskelsen var at Manchester United-sjef Sir Alex Ferguson var villig til å gå over 20 millioner pund for å få han, skriver Cross.

Han mener også at van Persies forhold til Arsenal var blitt så forringet av sommerens overgangssaga at det å bli værende ikke lenger var et alternativ.

- Fansen visste at han flørtet med (den røde) djevelen, han fornærmet klubben med sin latterlige kunngjøring, og det var ingen vei tilbake. Kan du se for deg hvordan hans første spalte i Arsenals kampprogram denne sesongen hadde sett ut? «Det har vært en interessant sommer....».

Mirror-kommentatoren får støtte av The Guardian-spaltist Amy Lawrence.

- Lenge før van Persies kungjøring på sin offisielle nettside, som egentlig var en eufemistisk fortolkning av en overgangssøknad, var klubben blitt gjort ettertrykkelig klar over hollenderens ønske om å dra, skriver hun.

Les også: Robin van Persie til Manchester United
Les også: Ferguson om van Persie: – Vi prøver vårt beste

- Sannheten er at Arsenal har ventet denne dagen i over to måneder. De eneste spørsmålene var når, hvor og hvor mye. Fans er ikke programmerte til å tenke slik, direktører og bønnetellere er det.

Hennes konklusjon er også at over 20 millioner pund for en 29-åring med tvilsom skadehistorikk, som allerede har blitt erstattet av tre yngre landslagsspillere, ikke er en dårlig deal.

Fra Manchester Uniteds perspektiv gir overgangen stor grunn til begeistring, og BBC fikk høre fra tidligere United-stopper Gary Pallister at laget nå har en angrepsrekke få vil se frem til å møte.

- Fra et defensivt synspunkt, å måtte ta hånd om Rooney og van Persie er noe som vil gi midtstoppere mareritt, spår han.

LAGKAMERATER: Robin van Persie i duell med sin kommende lagkamerat Chris Smalling. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Pallister godter seg også over at United har tatt en liten seier over Manchester City i overgangsmarkedet.

- Kjøpet av Robin van Persie viser at ikke bare kan United fortsatt konkurrere med Citys enorme rikdom, de kan også tiltrekke seg spillere City vil ha på grunn av alt klubben og treneren står for. Robin van Persie ville til en klubb med tradisjon og historie. United vil alltid ha en fordel over City når det gjelder det, sier den tidligere United-spilleren.

Les også: Wenger bekrefter: – Trio er ferdig i Arsenal
Les også: Dortmund-stjerne klar for Manchester United

Daily Mail melder at van Persie får en fireårskontrakt verdt «over 200 000 pund i uken», noe som vil si at Manchester United forplikter seg til å betale 29-åringen opp mot 400 millioner kroner i lønn over de neste fire årene. Bare i to av sine åtte år i Arsenal spilte Van Persie mer enn 20 ligakamper fra start, men siden 1. januar 2011 har han scoret vanvittige 48 mål på 55 kamper i Premier League

- Han er virkelig en glimrende signering. Jeg kan se for meg Manchester United vinne serien denne sesongen, nå som de har van Persie. Dersom han spiller som i fjor vil han og Rooney bli et utrolig spisspar, konkluderer Harry Redknapp i et intervju med BBC.

Facebook-fan skriver: Fantastisk!! Dette vi trengte hvis vi skal ta igjen tronen i England ! Selg Berbatov nå, så har vi Welbeck og Chico i bakhånd!

Hvordan reagerte du? Delta i diskusjonen på TV 2 Sportens Facebook-side!