drillo
drillo

Bekymret Drillo: – Vi går en tøff kvalifisering i møte

– Fin dress i hvert fall, sa Drillo og så ned på sitt eget antrekk da han ankom pressekonferansen etter 2-3-tapet mot Hellas.

Ullevaal (TV 2 Sporten): Han slet med å finne lyspunkter i en kamp hvor Norge kom under 0–2 allerede etter 11 minutter etter en miss av Rune A. Jarstein og en dødball hvor Brede Hangeland ikke rakk opp.

– Det bør kunne gå an å få dette på rett kjøl, sier Drillo til TV 2 Sporten, men innrømmer at han nå fikk flere utfordringer enn han hadde håpet på foran møtet med Island neste måned.

– Rent defensivt var dette noe av det dårligste vi har gjort på lenge. Offensivt var det lyspunkter i ny og ne, men både i midtbaneleddet og i den bakre fireren ble det gjort store feil og til og med en keepertabbe. Vi slapp inn tre mål og kunne ha sluppet inn flere. Det er bekymringsfullt, sier landslagssjefen.

Tøff kvalik
Han mente kampen ble spesiell i den grad at Norge scoret to mål, skapte sjanser og til tider var friske offensivt, mens det i den andre enden av banen altfor ofte var fritt frem for EM-kvartfinalisten fra Hellas.

– Vi er nødt til å ta tak i ting og rette på ting vi ikke var klar over tidligere. Vi går en tøff kvalifisering i møte, slår Drillo fast.

Misfornøyd med det meste
Om midtbanen hvor Norge har lett i flere år etter den rette konstellasjonen, og unggutter som Håvard Nordtveit, Markus Henriksen og Magnus Wolff Eikrem denne gangen fikk sjansen, sier Drillo:

– Magnus kom inn i andre omgang og var i hvert fall ikke noe dårligere enn de andre på midten. Jeg er litt skuffet over at ikke flere sto frem.

Se også: Jarstein: – Jeg er litt flau her jeg står

Kvalik-motstanderne leverte godt i generalprøven
Av nasjonene som står mellom Norge og VM i Brasil om to år vant Slovenia 4–3 over Romania onsdag kveld, Sveits tok en sterk 4-2-seier i Kroatia, Albania spilte uavgjort mot Moldova, Kypros tapte 1–0 i Bulgaria og Island, Norges første kvalifiseringsmotstander, slo Færøyene 2–0.

– Uttaket til den kampen må vi jo se på naturligvis, men den store fordelen der er at vi rekker å trene skikkelig på forhånd og jobbe med de tingene det helt opplagt trengs å jobbe med. Ting fungerte tidligere så det bør gå an å få dette på rett kjøl, sier Drillo, som innrømmer at Hellas var bedre enn han trodde.

– Jarstein har vært solid
Landslagssjefen fikk flere spørsmål om keeperspillet til Rune A. Jarstein. Selv sa keeperen, som kom i fokus på grekernes første og siste mål, til tv2.no at han håper å stå også mot Island.

– Vi har ikke hatt et keeperproblem frem til nå da, men det er sånn med keepere at de kan være dønn solide, så gjør de én tabbe og blir dømt på det. Rune har vært solid på landslaget i lang tid, men hatt noen blemmer på klubblaget, sier Drillo og presiserer at det ikke er kun han som bestemmer hvem som skal vokte Norges mål.

– Rune og jeg er ikke fornøyd med prestasjonen. Så ærlig må vi være, sier keepertrener Frode Grodås.

– Det største tapet
TV-bildene viste en Drillo som flere ganger holdt hendene til hodet i frustrasjon underveis i kampen. 70-åringens stolte Ullevaal-statistikk er også i ferd med å slå sprekker med tre tap på de siste 11 hjemmekampene.

– Det er litt spesielt. I løpet av de 12 årene jeg har holdt på med dette, er 2–3 det største tapet mitt på Ullevaal. Jeg var nær ved å få mitt første tomålstap nå, sier Drillo.