Første treningsapp på norsk ute nå

Britiske forskerne har en gladnyhet til deg som elsker sjokolade, men samtidig ønsker å passe vekten.

De har nemlig funnet ut at man kan erstatte opptil 50 prosent av fettinnholdet i sjokolade med fruktjuice, skriver forskning.no.

LES OGSÅ: – Lettbrus kan lure deg til å spise mer

Juice fra appelsin
Kjemikere fra University of Warwick i England har i laboratoriet fjernet mye av kakaosmøret og melkefettet i sjokoladen, og erstattet ingrediensene med ørsmå juicedråper fra tranebær og appelsin.

Studien er publisert i Journal of Materials Chemistry. Ifølge forskerne gjør dette grepet at smaken bli en smule fruktig, men at den ikke ødelegger den klassiske følelsen av å tygge på sjokolade.

Det er foreløpig usikkert om industrien kommer til å ta i bruk forskernes teknikker.

LES OGSÅ: Så fetende er lørdagskosen

Redusert blodtrykk?
En ny gjennomgang av 20 studier fra The Cochrane Library, viser at stoffer i kakao kan være med på å redusere blodtrykket.

Forskerne har analysert data fra forsøk der folk spiste fra 3 til 100 gram mørk sjokolade eller kakaopulver daglig.

Resultatene viser at blodtrykket til testpersonene gikk litt ned sammenlignet med personene i en kontrollgruppe. Man regner med at stoffene i kakaoen, som går under betegnelsen flavonoider, bidrar til effekten.

LES OGSÅ: Dette kostholdet gjør at du lever lenger

Forsøkene har gått over korte tidsrom, hovedsakelig fra to til åtte uker. Forskerne påpeker at de også må se nærmere på forsøk som er gjort over lengre tid.

Høyt blodtrykk er en viktig risikofaktor for hjertesykdom, og forskerne vil undersøke videre om risikoen for slag og infarkt kan reduseres.

LES OGSÅ:

Du kan bli avhengig av junkfood

Dette avgjør hvor mye du forbrenner

Derfor lures du til å spise for mye

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!