I løpet av 2012 skal vi i God morgen Norge besøke alle fylkene i dette fantastiske landet vårt. Til nå har vi besøkt ti fylker og ni gjenstår.

Nå står Aust-Agder for tur, og med nesten halvparten av stemmene gikk Kolbjørnsvik i Arendal kommune av med seieren, tett fulgt av Høvåg i Lillesand.

Her kan du se reportasjen:

Steder med særpreg

Annenhver fredag presenterer vi fem steder i hvert fylke som velges ut etter originalitet og interesse.

Det stedet som får flest stemmer får besøk av TV 2s TV-team. Og det er helt tydelig at denne konkurransen engasjer. For oppslutningen på de ulike stedene har vært formidabel.

Tidligere reiser

God morgen Norge har tidligere besøkt fylkene Oppland, Hedmark, Telemark, Sør-Trøndelag, Hedmark, Troms, Østfold, Hordaland, Vest-Agder og Oslo

Du kan stemme på ditt favorittsted fram til onsdag 22. august kl 10

(Avstemmingen av avsluttet)

Følg God morgen Norge på Facebook for daglige oppdateringer.

Stem her:

Dette er de fem utvalgte stedene i Aust-Agder:

# 1 Valle i Setesdal

Valle er en innlandskommune i Setesdal. Valle er kjent for sin særpregede folkekultur og mye av særpreget skyldes at dalen før i tiden var vanskelig tilgjengelig. Valle er en kraftkommune, men slik har det ikke alltid vært. Tidlig på 1900-tallet var sølvsmedkunst det mest vanlige. Tidlig i 1970-årene ble det sagt at hver tredje husstand hadde egen sølvsmie og håndverket er fremdeles vanlig i kommunen. Valle er en typisk nynorskkommune.

KART-AUST-AGDER

# 2 Birkeland i Birkenes kommune

Birkeland er et tettsted i Birkenes som ligger langs riksveg 41. Norsk institutt for luftforskning drifter en målestasjon ved Birkenes som er en av de viktigste stasjonene i Europa for måling av grenseoverskridende luftforurensninger. Stasjonen ble betydelig oppgradert høsten 2009, og måler nå også CO2 på fastlandet i Norge. På Tveide sør for Birkeland ligger Birkenes Bygdemuseum og landets eneste torvstrømuseum (Myhre torvstrøfabrik). Fra 1896 til 1953 hadde Birkeland lokal jernbane (Lillesand-Flaksvandbanen).

#3 Åmli

Gjennom Åmli går riksvei 41, den såkalte Telemarksveien som går fra Kristiansand til Brunkeberg i Telemark. I Åmli kan du gå en rekke turer i skog og li, og i sentrum finner du Norges lengste Via Ferrata i Trogfjell. Via Ferrata Trogfjell er med sine 260 meter og cirka 200 høydemeter Norges lengste i sitt slag. I Åmli finner du også Elvarheim Museum har en stor samling utstoppede dyr. Artisten Jonas Alaska er fra Åmli

#4 Kolbjørnsvik i Arendal kommune

Kolbjørnsvik er et flott sted på Hisøy i Arendal kommune. Kolbjørnsvik var kommunesenteret i tidligere Hisøy kommune. Det var bare havnebassenget som skilte stedet Kolbjørnsvik fra Tyholmen i Arendal by, så det kan hevdes at Kolbjørnsvik alltid har vært en del av Arendal, selv om det var to kommuner. Siden 1893 har fergene KolbjørnI, Kolbjørn II og Kolbjørn III trafikkert ruten Kolbjørnsvik – Arendal – Norodden – Kolbjørnsvik.

# 5 Høvåg i Lillesand kommune

Høvåg ligger helt vest i fylket. Den kjente Blindleia går gjennom skjærgården i Høvåg. Sommeren 2011 undersøkte arkeologer fra Norsk Maritimt Museum et vrakfunn i Ulvøysund vest i Høvåg. Det viste seg at skipet forliste i første halvdel av 1000-tallet. I Ulvøysund finner man flere kompassroser innhogget i fjellet, den eldste fra 1400-tallet. Det var sjøfolk som sto bak disse. Det eldste huset i Høvåg ligger der fortsatt, et gammelt gjestgiveri fra 1600-tallet.

Få tips til hva som skjer der du bor eller legg inn dine egne tips i vår kulturkalender.

Jørn og Inge overvintret på en strand i Nordland. Se nettserien gratis her!