Den vinner neppe noen skjønnhetskonkurranser og heller ikke en spesielt spennende bil, men Mitsubishi Grandis gir mye plass til en hyggelig penge.
Den vinner neppe noen skjønnhetskonkurranser og heller ikke en spesielt spennende bil, men Mitsubishi Grandis gir mye plass til en hyggelig penge.

Mitsubishi Grandis: Glemt familiebil med mye plass

Sju seter til en svært hyggelig pris.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny takk for en god og hjelpsom spalte! Jeg skal hjelpe en kompis som er lite bilkyndig med å kjøpe bil. Han trenger en sjuseter på grunn av til sammen fire barn når alle er samlet, har ikke så veldig mye penger å bruke og han så først på Sharan eller Galaxy. Det tror jeg at jeg har fått ham fra, har lest veldig mye skummelt om de bilene.

Vi har sett litt på den første utgaven av Toyota Verso sammen, den som heter Corolla Verso, men den er egentlig litt snau i størrelse. Derfor forsøker jeg å pense han over på Mitsubishi Grandis. Det er en bil man liksom ikke hører noe om lenger, men som det virker man kan gjøre veldig gode kjøp på, fra rundt 100.000 kroner og oppover. Er det en glemt bil på markedet, synes du? Anbefaler du kjøp?

Benny svarer:

Hei sann! Grandis har vi vært innom tidligere også. Det er helt riktig som du sier: Dette er ikke bilen vi hører om særlig ofte, og jeg tviler også på at veldig mange i bruktmarkedet en gang tar den med i vurderingen når de skal velge flerbruksbil. Det synes jeg imidlertid de bør gjøre. "Glemte" modeller som dette kan nemlig i mange tilfeller være svært gode kjøp.

Da Grandis kom, tok den over etter flere generasjoner med Space Wagon. Det var i lange perioder en svært populær bilmodell i Norge, men Grandis klarte ikke helt å følge opp. Det vil si: Den solgte ganske brukbart som varebil i starten, men personbilsalget tok aldri av. Etter noen år ble den forvist til en plassering langt, langt nede på salgsstatistikkene.

Akkurat nå ligger det 70 Grandis-eksemplarer til salgs på finn.no, dette er både varebiler og personbiler. Sistnevnte er helt riktig priset ned mot 100.000 kroner nå, da snakker vi gjerne 2004/2005-modeller med relativt voksen kilometerstand. Men hvis bilen er pent behandlet, behøver det ikke å være veldig skummelt at den har gått litt.

LES OGSÅ: Flerbruksbil med 4x4 – til maks 200.000.-

Mye plass, hyggelig pris

Dette er nemlig en bil med velkjent Mitsubishi-kvalitet. Det er få kjente gjengangerfeil og de fleste bare går og går, så lenge de får servicer og oppfølging.

Plassen er god, men du merker alderen i interiøret. Både at det ser litt billig ut og at fleksibiliteten i form av seteløsninger ikke er like bra som de aller mest moderne konkurrentene. Støynivået er også ganske høyt.

Småbarnsfamilier er kanskje ikke alltid de som har mest tid og penger til å holde bilen sin i tipp-topp stand. Sjekk derfor nøye før dere eventuelt kjøper. Komplett servicehefte er en klar fordel, gjerne også en fersk EU-kontroll. Sjekk for lakkskader og småbulker, dette kan fort bli dyrt. Og på biler i denne klassen anbefaler jeg også alltid at man sjekker at alt innvendig er i orden og henger sammen. Noen lar ungene omtrent gå amok inne i bilen – det setter fort sine spor.

For å oppsummere litt: Dette er ikke noen spennende bil på noen måter og det er heller ikke en bil som gir deg anerkjennende blikk utenfor barnehagen. Men som en stor og rommelig sliter har den ikke så mange konkurrenter til denne prisen. Jeg anbefaler absolutt Grandis til de som trenger mye plass til en hyggelig pris.

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyd med bilen sin

Moderne og nesten litt futuristisk dashbord i Grandis. Interiøret og seteløsningene er ikke like fikse som hos de mest moderne konkurrentene, men plassen er god.
Moderne og nesten litt futuristisk dashbord i Grandis. Interiøret og seteløsningene er ikke like fikse som hos de mest moderne konkurrentene, men plassen er god.

LES OGSÅ: Nå kan du gjøre bruktbil-kupp

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Selge bruktbil? Her har du noe å lære!