24-åringen bekrefter overfor avisen at det er mistanke om twar, og at det er tatt blodprøver til analyse. Bø har slitt med sykdommen siden tidlig i sommer, skriver VG.

– På nåværende tidspunkt er det for tidlig å si hva dette vil si for sesongen hans. Jeg har god tro på at han kan være i god form til sesongstart, sier landslagstrener Roger Grubben til tv2.no.

Twar kan gi betennelse i hjertemuskelen, som i verste fall fører til plutselig kollaps og død. Bø fikk derfor klar beskjed om å legge vekk all hard kondisjonstrening da han fikk behandling med antibiotika forrige uke.

– Han har vært i kontakt med lege hele veien. Nå handler det om å gjøre de riktige tingene og ikke trene for fullt før han merker at kroppen responderer riktig på treningen, sier Grubben.

Landslagstreneren synes sykdommen er kjedelig for Bø og Norge, men er ikke bekymret for den kommende sesongen. Ikke ennå. Til det er Bøs grunntrening for solid.

– Et lengre avbrudd betyr at han mister trening, men så lenge han ikke stresser og gjør feil som å starte opptrening for tidlig, skal dette gå greit, sier Grubben.

Tarjei Bø (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Bø er kjent som en ivrig trener. Grubben er klar på at han vil bli passet på når han gradvis vender tilbake til sporet.

– Han er ivrig, men har en porsjon fornuft også. Det blir viktig å ta riktige avgjørelser og ikke bli for ivrig, sier Grubben om skiskytteren.

Bø selv er utålmodig med å komme i gang igjen.

– Problemet er at jeg aldri føler meg hundre prosent frisk. Jeg er tett i bihulene, en stund var det kronisk, og jeg har vært av og på treningsmessig, forteller Bø til VG.

(©NTB/TV 2)