Huset til den avdøde Apple-gründeren Steve Jobs ble i juli ranet, melder Mercury News. Huset, som ligger i Palo Alto i California, blir for tiden pusset opp. Gjerningsmannen hoppet over gjerdet og tok seg inn i huset.

LES OGSÅ: Her tar iphonen fyr i lomma til Henri (17)

Politiet arresterte senere Kariem McFarlin (35). Han skal ha fortalt etterforskere at han var desperat etter raske penger, og ikke visste hvem som hadde bodd i huset.

– I beste fall er det helt tilfeldig at han har valgt det huset, sier aktor i saken Tom Flattery.

Fikk med seg spesialprodukter fra Apple

Vel inne i huset oppdaget han et hav av verdifulle gjenstander, mange av dem utviklet av Jobs selv. Tyven tok da med seg det han kunne bære av Ipader og Macer, i tillegg til Jobs lommebok og førerkort.

Kariem McFarlin (35) ble arrestert etter innbruddet. (Foto: AP Photo/Paul Sakuma)

Lommeboken til Jobs skal ha inneholdt én dollar og flere kredittkort. Langt mer verdifullt var det eksklusive halskjedet han tok, til en verdi av 60.000 dollar, eller mer enn 350.000 norske kroner. I tillegg stjal McFarlin eksklusiv champagne, en brusmaskin og en blender, før han stakk av fra åstedet.

Tyven skal også ha fått med seg flere spesialprodukter som ikke er på markedet. En Mac Mini, og en mindre versjon av MacBook er blant disse eksklusive produktene, designet spesielt for og av Steve Jobs.

Politiet sier at han brukte kofferter for å transportere bort alt tjuvgodset.

LES OGSÅ: Slik fikser du sliten Iphone-knapp – helt selv

Teknologien fanget tyven

Til slutt var det teknologien som fanget tyven. Tyven logget seg nemlig på Apple-programmer som gjorde at politiet kunne få tak i IP-adressen hans. Deretter fikk de den virkelige adressen, og rykket ut til McFarlins leilighet. Her fant de flere av de stjålne verdisakene.

McFarlin innrømmet da ugjerningen, og skrev et brev til Jobs' enke der han ba om unnskyldning.

LES OGSÅ: Frastjålet Iphone på Karl Johan – funnet etter en halvtime ved hjelp av sporings-app

– For en idiot!

Tyvens tidligere sjef, Ross Rankin, er ikke nådig i beskrivelsen av tyveriet til avisen.

– For en idiot! Det er visse ting man ikke gjør, og innbrudd er en av dem. Men å stjele fra et ikon som Steve Jobs er enda verre, sier Rankin.

McFarlins kausjon er på hele 500.000 amerikanske dollar, eller rundt tre millioner kroner. Han risikerer fengsel i syv år.

Steve Jobs døde i fjor etter lengre tids sykdom, 56 år gammel.

LES OGSÅ: Solveig Barstad ble frastjålet iPhone under intervju