sigridmont2 (Foto: TV 2 / PRIVAT)
sigridmont2 (Foto: TV 2 / PRIVAT)

Sigrids familie vurderer å utlove dusør

Forstår ikke lenger hvordan det vil kunne skade etterforskningen.

Det har nå gått ti døgn siden 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne sporløst forsvant på vei hjem til Østensjø i Oslo. Til tross for at politiet har fått inn over 1700 tips i saken, har det ikke kommet inn informasjon som i vesentlig grad har brakt politiet nærmere å finne jenta.

Tidlig i letingen fikk Sigrids foreldre tilbud om en dusør på halv million kroner fra en giver, men takket nei etter råd fra politiet. Men nå sier familiens bistandsadvokat at de vil revurdere det.

– Dusørspørsmålet er et tema mellom foreldrene og meg, og meg og politiet. Det vil det nok også være i tiden fremover, sier Harald Stabell til TV 2.

Politiet bekreftet i forrige uke at de frarådet familien å takke ja til dusørtilbudet. Dette ble gjort av hensyn til etterforskningen.

– Fordi det erfaringsmessig er slik at det ved å utlove dusør kan komme inn tips som sender politiet på villspor, sa politioverbetjent Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse fredag.

SAMLESIDE: Les alt om Sigrid-saken

Fikk tilbudet tidlig

16-åringen ble meldt savnet av foreldrene natt til søndag 5. august. Hun var da på vei hjem fra en venninne. Schjetnes mobiltelefon, sko og en sokk ble funnet utenfor en barnehage i Dalbakkveien 75, rundt 300 meter fra hennes hjem.

Siste registrerte livstegn fra henne er en SMS med teksten «Chiller’n hjemme», sendt rundt 00.15 natt til søndag. Politiet holder likevel muligheten åpen for at de ikke er hun selv som har sendt meldingen.

Tilbudet om dusøren kom inn til familien svært tidlig i prosessen.

LES OGSÅ: Denne genseren hadde Sigrid på seg

Forstår ikke vurderingen
Politioverbetjent Grete Lien Metlid på mandagens pressekonferanse. (Foto: TV 2)

Hvem som kom med tilbudet er ikke kjent, ettersom vedkommende skal ha ønsket være anonym. Familien etterkom uten videre politiets første henstilling, men sier nå at de ikke forstår politiets vurdering på dette punktet.

– På hvilken måte dette kan skade etterforskningen er det litt vanskelig for foreldrene å se. Argumentet den andre veien er at tiden går. Alt som kan gjøres, bør gjøres. Foreldrene ønsker selvfølgelig at alt blir gjort, sier Stabell.

Siste utviklingen i saken var at politiet i går, tirsdag, gikk ut med en etterlysning av en mørkerød bil. Den skal ha blitt observert i Låveveien på det tidspunktet Sigrid ble borte.

– Vi har ingen gjennombrudd, vi har ikke funnet Sigrid og vet ikke hvor hun er. Men vi får et bedre og bedre bilde etter hvert som etterforskningen går fremover, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag.