Det må være noe spesielt med Ida Kristin Knutsen (28) og tallet 11.

Hennes fire døtre har nemlig blitt født den 11. i hver sin måned. Sist i rekka er fire dager gamle Anine som kom til verden, nettopp, den 11. august.

– Det er ganske tøft, og snodig, for i tillegg er det akkurat tre måneder fra eldste til yngste mellom hver bursdag. Jeg har blitt veldig fascinert av det. Gubben pleier å si at enten er jeg en trollkjerring, eller så lager jeg bare trollunger, forteller Ida Kristin lattermildt til God morgen Norge.

Mens minstejenta sover på armen hennes, har hun endelig tid til et lite pust i bakken. Hverdagen i Askim er nemlig hektisk med fire små jenter som krever sitt.

Les også: Slik får du barna til å spise maten de elsker å hate

Født seks minutter på tolv

Da Ida Kristin og samboeren Even fødte Malin Angelica den 11. november for snart åtte år siden tenkte de ikke nærmere over fødselsdatoen, annet enn at det var gøy med ellevte i ellevte.

To år senere ble 28-åringen gravid igjen, og tilfeldighetene skulle ha det til at Isabell Madelen (5) også fikk et 11-tall i fødselsdatoen, nemlig 11. februar.

Fire år etter skulle nok et lite pikebarn innta familien.

Da fødselen nærmet seg fikk Ida Kristin valget mellom å føde den 11. eller 12, fordi babyen var klar til å komme rett før klokka tolv på kvelden. Siden storesøstrene var født henholdsvis 11. november og 11. februar, tenkte de at det var gøy med tre søstre født den 11. i hver sin måned.

Det klarte de såvidt.

11. mai 2011 kl. 23.54 kom Maren til verden.

De tre eldste «trollungene», f.v. Isabell, Maren og Malin. (Foto: Privat)

Les også: Slik forbereder du barna på barnehagetilværelsen

– Skjønte hun ville komme den 11.

Ida Kristin forteller at termin har aldri vært den ellevte for verken noen av jentene, nærmere eksakt den 21, 19, 20 og 20.

For fire dager siden, altså den 11. august, ble familieportrettet komplett med fjerdemann Anine.

Fire dager gamle Anine født 11. august kl. 11.57. (Foto: Privat)
– Da jeg fikk vite at termin var den tyvende, tenkte jeg at det var stor mulighet for at også hun kom til å bli født den ellevte - noe som stemte. En venninne av meg tullet med at det hadde vært morsomt om hun kom klokka 11.11, så vi lot det gå sport i om det lot seg gjøre. Hun ble født klokka 11.57, så det gikk akkurat, forteller 28-åringen, som ved sine to siste fødsler benyttet seg av hjemmefødsel.

– Tør dere å få en baby til?

– Nei, nå er det bra. Samboeren min har tre fra før i tillegg, så vi har hendene fulle, sier den travle firebarnsmoren.

Les også: Foreldre bruker millioner på barna før skolestart

Mestertall

Ettersom tallet 11 har kommet opp i flere settinger, har hun tatt seg tid til å lese i en tallbok. Der har hun lært at tallet 11 skal være et magisk tall - et såkalt mestertall.

– Ifølge boken handler det om å finne sine lykketall, noe jeg føler vi har klart, bedyrer hun.

Numerolog Åse Karin Steinsland, som driver nettstedet Numerologen.no, forklarer hvorfor 11 er et mestertall.

– Det bærer en høyere vibrasjon enn tallene fra én til ni. Det er kun 11, 22 og 33 som er mestertall, fordi de representerer en triade eller trekant. Tallene utgjør tilsammen «den hellige treenighet», forteller numerologen til God morgen Norge, som blir fascinert av Ida Kristins historie.

– Dette er veldig morsomt. Jeg skulle gjerne sett på morens tall, legger hun til.

Les også: Er barnet født en til to uker for tidlig?

Liten sannsynlighet

Ifølge matematikkprofessor Helge Holden fra NTNU er det mange ting som kan spille inn for at dette skal skje.

– Sannsynligheten er circa 1 mot 27 000, gitt ut fra de forutsetningene at man ser på firebarnsfamilier og at det er 30 dager i måneden. Det er små paradoksale situasjoner som gjør dette vanlig eller uvanlig. Ser man på firebarnsfamilier over hele Europa, så er det sikkert mange som har opplevd samme kuriøse situasjon. Men kjenner man bare ett av slike tilfeller som dette, så er det klart at man synes det er oppsiktsvekkende, forteller han.