laksmor1
laksmor1

Salmalaks med soyanøttsmør

En smaksrik matopplevelse.

I dag får vi besøk av mat-blogger Espen Nersveen som driver den populære bloggen «Heia Mat». Han har tatt turen innom «Ettermiddagen»-studio for å vise oss noen kreative oppskrifter på Salmalaks.

Ingredienser:

1 bit laks pr pers (80-100g)

1 tynn loffskive pr pers

sjalottløk

hvitløk

ingefær

bladpersille

soyasaus

smør

Slik gjør du:

Ta en del saltet smør, og en del usaltet smør. F.eks. 50 gram av hver. Smeltes til fargen er blitt nøttebrun. Da siler du den gjennom en finmasket sil, og det du sitter igjen med da kalles nøttesmør. Og er en gave fra oven.

Mens smøret smelter så finhakker du like mye (ca. 2 ts) ingefær, sjalottløk, hvitløk og bladpersille. Finn frem soyasausen.

Kutt opp laksen i serveringstykker og skjær til en supertynn loffskive til hver laksebit. Uten skorpen. Salte og pepre fisken og legg loffen på fiskens skinnside.

Ha litt smør og olje i en varm panne og stek laksen med loffskiven ned, når du ser at fisken begynner å bli stekt opp mot midten av fiskestykket så snur du den. Slå av varmen og la den hvile seg ferdig. Jeg liker laksen min ganske så rosa i midten.

Nå hviler laksen, og da gjør vi ferdig sausen. Ha fire spiseskjeer nøttesmør og to spiseskjeer soyasaus i en panne. Tilsett garnityret og la det bli varmt, men sausen skal ikke koke. Så gjør dette på under middels varme.

Etter et par minutter nå så er både fisken og sausen ferdig.

Velbekomme!