OL
OL

Sjekk Kaggestads vurdering av toppene og floppene i OL

– Vi har rett og slett for få gode utøvere, sier Johan Kaggestad.

To gull, en sølvmedalje og en bronsemedalje. Det ble den norske beholdningen fra OL i London. Sammenlignet med tidligere olympiske leker var det ikke mye å juble for. Johan Kaggestad mener den norske medaljefangsten var under pari.

– Totalt sett vurderer jeg den norske laginnsatsen i OL til en treer. Medaljemessig leverte vi det dårligste sommer-OL siden 1984. Det var en halvering av medaljefangsten fra OL i Beijing. Det er voldsomt. Jeg synes målsettingen har vært for beskjeden. Jeg hadde håpet på mer offensivitet. I tillegg er det for få som i utgangspunktet har medaljesjanser. Det er ikke naturlig at alle medaljekandidatene lykkes. Det kunne vi ikke regne med. Summa sumarum så har vi for få gode utøvere, rett og slett, vurderer Kaggestad.

LES: OL-gullvinner tatt for doping
LES: Dette er de norske medaljevinnerne fra London OL 2012

Han gir fire utøvere terningkast én.

– Men det betyr ikke at for eksempel Tonje Angelsen er en dårlig idrettsutøver. Det betyr bare at hun ikke lyktes i denne konkurransen, for Angelsen har et potensial til å bli veldig god etter min mening, sier Kaggestad.

Kaggestad har trillet terningen på et utvalg av de norske OL-deltakerne. Her er dommen:

terning-1---WEB
terning-1---WEB
Tore Brovold, Gunn-Rita Dahle Flesjå, Tonje Angelsen, Ida Marcussen og Ingvild Snildal

Kommentar: Gunn-Rita Dahle Flesjå var veldig uheldig, men resultatet holder kun til terningkast én. Jeg hadde veldig tro på Tonje Angelsen, og jeg hadde også et realistisk håp om at Tore Brovold skulle ta medalje. Begge skuffet veldig.

RETT I BAKKEN: Gunn-Rita Dahle Flesjå gikk i bakken på første runde. Det sendte henne bakover i feltet.  (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
RETT I BAKKEN: Gunn-Rita Dahle Flesjå gikk i bakken på første runde. Det sendte henne bakover i feltet. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

terning-2---WEB
terning-2---WEB
Andreas Thorkildsen, Olaf Tufte, Urige Buta, Karoline Bjerkeli Grøvdal, Sara Nordenstam og Malin Westerheim

Kommentar: Thorkildsen ble nummer seks, så det var ikke helt håpløst. Han får en toer. Jeg synes det har ligget i kortene, for han har strevet med teknikken. Hvordan han skal få teknikken til å fungere skal ikke jeg svare på. Jeg trodde på en opptur etter kvaliken, men det fungerer ikke automatisk slik som før. Da kastet han opp mot 90 meter regelmessig. Det er trist, for nivået på spydkonkurransen var dårlig.

terning-3---WEB
terning-3---WEB
Jaysuma Saidy Ndure, Erik Tysse, Trond Nymark, Lavrans Solli, Stig André Berge, Kristoffer Brun, Are Strandli, Nils Hoff, Kjetil Borch, Mira Veraas Larsen, Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund

Kommentar: Jays leverte langt under pari, men han var ikke så veldig langt unna en finale. Han får en treer. Jeg synes han gjorde det vanskelig for seg selv med alle de rare uttalelsene. Nymark hadde et bra opplegg inntil han møtte veggen. Sandvolleygutta vant to kamper, men de var et stykke unna de beste lagene.

UTE AV OL: Jaysuma Saidy Ndure ble slått ut av OL i semifinalen på 200 meter for menn.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
UTE AV OL: Jaysuma Saidy Ndure ble slått ut av OL i semifinalen på 200 meter for menn. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

terning-4---WEB
terning-4---WEB
Eivind Henriksen, Bård Nesteng, Ole-Kristian Bryhn, Ole Magnus Bakken, Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen

Kommentar: Henriksen var den beste av sleggekasterne som ikke kom til finalen.

terning-5---WEB
terning-5---WEB
De norske sykkelrytterne, Ezinne Okparaebo og Henrik Ingebrigtsen

Kommentar: Edvald Boasson Hagen var en del av et lag, så det er vanskelig å vurdere ham slik rittet ble. Med en nordmann i brudd så var Edvald låst. Jeg vurderer sykkellaget til en femmer. Okparaebo leverte veldig bra. Ut fra forutsetningene får hun en femmer. Ingebrigtsen er en spennende utøver. Han har en utholdenhetsbase fra langrenn og er god i spurten. Det er avgjørende for å lykkes i mesterskap.

  (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
(Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

terning-6---WEB
terning-6---WEB
Håndballjentene, Eirik Verås Larsen og Bartosz Piasecki

Kommentar: Håndballjentene får seks minus. Jeg synes gullet til Verås Larsen var mer imponerende. Det er utrolig hvordan han har forberedt seg. Piasecki får en sekser ut fra forutsetningene. Husk at fekting er en ganske stor idrett. Han slo to franskmenn, og bare det henger veldig høyt. Alle har visst at han har hatt et kjempepotensiale, og nå presterte han i overkant av det han er god for.

bartosz piasecki 2 (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)
bartosz piasecki 2 (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)