Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– «Karpe Diem dominerte på Øya i går og leverte tidenes show. Ingen over, ingen ved siden. Karpe - u rule!», skriver stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug fra Frp på sin Twitter-profil søndag ettermiddag.

Den noe oppsiktsvekkende meldingen kommer bare fire dager etter at hennes partikollega på Stortinget, Peter N. Myhre, offentlig oppfordret til boikott av hiphop-duoen Karpe Diems konsert på Øyafestivalen i Oslo lørdag.

– Jeg reagerer på at Karpe Diem oppfordrer til drap på medlemmer av Fremskrittspartiets Ungdom. En av tekstene går ut på at man trenger en kanne bensin som man kan helle på en FpU'er og tenne på. Dette er politisk ekstremisme av verste sort. Denne type artister fortjener ikke publikum, sa Myhre til TV 2s nettsted Politisk.no.

LES OGSÅ: Frp-topp ber folk boikotte Øyafestivalen

– Det får være hans mening

Magdi Ytreide Abdelmaguid og Chirag Patel i Karpe Diem har tidligere vunnet flere spellemannpriser og opptrådte nylig under minnemarkeringen for 22. juli-ofrene, til tross for at de i 2008 ga ut låten «OK», der det blant annet heter:

«Jeg har fyrstikker (...) og en kanne bensin. La meg tenne på en FpU-kar».

Overfor tv2.no utdyper Hanekamhaug - som er Stortingets yngste representant - hvorfor hun i likhet med tusenvis av andre blåste en lang marsj i Myhres oppfordring til boikott av konserten lørdag.

– Han må få lov til både å oppfordre til boikott og mene det han gjør om innholdet i tekstene deres. Jeg personlig har ikke noen problemer med Karpe Diem. De er et kult band som lager bra musikk, sier Hanekamhaug.

Selv synes hun tekstene til Karpe Diem er «innenfor».

– Vi må ikke komme dit at vi begynner å velge artister utfra hvilke politiske ståsteder de har. Jeg og Karpe Diem er sikkert uenige om mye politisk, men dette er musikk, og jeg liker musikken deres. Jeg synes ikke det er problematisk at de synger det de gjør, sier Hanekamhaug til tv2.no.

LES OGSÅ: Hanekamhaug: – Jeg har slitt med anoreksi i to år

Føler seg ikke diskriminert

Dette er ikke første gang denne sommeren Mette Hanekamhaug og Karpe Diem nevnes i samme nyhetsartikkel. Duoens siste singel, «Toyota'n til Magdi», inneholder nemlig tekstlinjen:

«Det blir dagen jeg får head av Mette Hanekamhaug, og vi ruller rundt i Toyotan til Magdi med den merra, og vi mater deg jalebi og pakora i den kjerra».

Til tv2.no sier hovedpersonen selv at hun tar også dette med stor ro.

– Jeg føler meg overhodet ikke diskriminert eller noe i den duren. Jeg har ingen problemer med at de lager et tekstrim der de bruker meg og navnet mitt. Jeg liker sangen også, sier Hanekamhaug.

– Din favoritt på konserten i går kanskje?

– He-he. De har jo slagere på rekke og rad. De leverte bare et utrolig bra show, sier Mette Hanekamhaug til tv2.no.