Lørdag kveld møtte Blackburns nyansatte direktør Shebby Singh klubbens supportere. Der benyttet han muligheten til å slakte Morten Gamst Pedersen.

– Morten Gamst Pedersen var en fantastisk venstreving, men han har uheldigvis ikke klart å fornye seg til en sentral midtbanespiller. Vinger som ikke klarer å fornye seg etter å ha mistet farten sin er i praksis ubrukelige, sier Singh om den norske landslagsspilleren.

LES OGSÅ: Vidic til TV 2 Sporten: - Med litt flaks vinner vi serien

Vil du se Barclays Premier League og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

– Har mistet beina
Finnmarkingen har vært i Blackburn siden sommeren 2004 og har vært med på både oppturer og nedturer de åtte årene han har vært i klubben.

– Han har mistet beina sine, og bidrar ikke for lagets beste. Vi ønsker spillere som kan løpe og løpe gjennom 90 minutter for laget, sier Singh.

Singh ble ansatt i jobben i slutten av juli og mener at vingene må kunne klare å endre spillestil når farten forsvinner. Klubbdirektøren spekulerer blant annet i hvordan fremtiden til Real Madrid-stjerne Cristiano Ronaldo ser ut.

– Jeg pratet med min sønn i går, og da spurte jeg hva Cristiano Ronaldo skal gjøre når han mister farten sin. Skal han bli sentral midtbanespiller eller midtstopper, spurte Singh retorisk.

– Vanskelig å selge
Gamst Pedersen var en av få spillere som tidlig gikk ut og sa at de ønsket å fortsette i klubben - på tross av nedrykket til Championship. Men nå er spilleren etter alt å dømme transferlistet, selv om det ifølge klubbdirektøren kan bli vanskelig å få solgt spilleren.

– Det er spillere som er over middagshøyden og er vanskelige å selge. Om klubben skal videre trenger vi spiller med energi og vigør, avsluttet

LES OGSÅ: Blackburns eiere varsler store endringer

Gjennom hele fjorårssesongen protesterte supporterne mot manager Steve Kean og ønsket å få han sparket. Det endte med som kjent med nedrykk for klubben som er en av fem klubber som har vunnet Premier League. Også Kean fikk en rettet pekefingeren mot seg under møtet med supporterne. På direkte spørsmål om Kean ville få sparken om det ble en mager sesonginnledning på ligavinneren i 1994/95.

– Om vi har tapt tre kamper, ja, definitivt, svarte Singh til stormende jubel fra supporterne.

I dag spiller Blackburn sin siste treningskamp før Championship-sesongen starter kommende lørdag. Da skal de blåhvite møte Ipswich borte.

Det har ikke lyktes TV 2 Sporten å komme i kontakt med Gamst Pedersen.

Se hele opptrinnet her!