V5a1 får finske 3 Bugs Bunny Hill som kjempefavoritt, foreløpig med hele 81% av spillet på seg. Med disse enorme kryssforskjellene og med den minst rutinerte kusken i NM-feltet er det verdi på de fleste andre. Særlig superskrellene 6 Anton (mye bedre enn raden), 8 Patrol F (løp i kroppen) og 10 Going Knight (kuskeforbedres) – alle på kun 1%.

V5a2 er litt åpent, 2 Gamnes Prinsecita (9%) må tidlig på bongen. Har vunnet V75-løp tidligere i år, og viste formforbedring etter pause sist. Travet mye i dødens, overtok teten i siste sving, men galopperte og mistet en topplass.

V5a4: En fin oppgave for 4 Briskeby Elden (25%), som var uheldig sist. Ble forstyrret til galopp på startsiden, men avsluttet bra til femte etter reise innvendig i køen. Er riktig ute i dag, og sikret en fremskutt posisjon. Raske 8 Trø Stilig (14%) er i kjempeform, og bør også regnes når hun blir kuskeforbedret. 5 Spang Artig har vunnet uten å imponere i langt, langt enklere selskap – kraftig overspilt på 10%.

V5a5: 6 Joined Forces (23%) er i fin form; her gjelder det å komme først frem og overta dersom lynraske 5 Somolli’s Win stikker til tet. Spor innvendig for favoritten 7 Most Expensive (40%) kan sørge for det. 3 Hunter, 4 Poisson d’Avril og 11 Sunnybell kan alle overraske på 4%.