Det var tre tyske turister som mistet livet i da et privat Cesna-fly krasjet i en fjellvegg i Bjugn i Sør-Trøndelag fredag ettermiddag.

I en pressemelding lørdag formiddag frigir politioverbetjent Lars Melvold ved Sør-Trøndelag politidistrikt navnene på de omkomne: Heiko Schmitt (49), Dr. Hermann Jacobs (56) og Dr. Jürgen Gast (58).

Samtlige er hjemmehørende i delstaten Bayern, sørøst i Tyskland.

Identifiseringsarbeidet og varslingen av pårørende er utført i samarbeid med tyske myndigheter, opplyser politiet.

Dårlig vær i området

Cessna-flyet som styrtet var del av et følge på tre tyske småfly på vei sørover. Alle hadde i utgangspunktet lagt opp den samme reiseruten.

Flyene skilte lag ved Helgelandskysten da det ene landet for å etterfylle drivstoff. Fly nummer to dro rett til Værnes, mens det som senere havarerte, fløy videre langs kysten.

– Ulykkesflyet holdt seg til planen, mens de to andre endret sin plan underveis, forteller Morten Tjønndal, operativ sjef for Bodø kontrollsentral.

Piloten var før ulykken i kontakt med tårnet på Ørlandet hovedflystasjon, skriver Adresseavisen lørdag.

– Været var så dårlig at de tidlig ble informert slik at de kunne lande på Rørvik eller fly en annen rute, sier sjefflygeleder Jan Vollan på Ørlandet hovedflystasjon til Adresseavisen.

Statens Havarikommisjon for transport kom lørdag til ulykkesstedet for å starte sitt arbeid. Trolig vil flyvraket bli fraktet ned fra fjellsiden så fort værforholdene tillater det.