– Her i Winsconsin har jeg valgt den som jeg tror vil bli USAs neste president. Jeg har valgt Mitt Romnet. Øyeblikket er her. Dette landet kan bli reddet, det er ikke for seint å få USA tilbake på rett spor. Det er ikke for seint å redde det amerikanske idealet, det sa Paul Ryan i april da det ble kjent at han støttet Romney som republikanerenes presidentkandidat.

Det skriver nyhetsbyrået AP.

LES OGSÅ: Clinter'n og porno-Jenna: – Mitt i våre hjerter

Romney sendte ut en melding via sin App om hvem som blir hans presidentkandidat.

«Mitt's Choice for VP is Paul Ryan» stod det i meldingen.

Ryabn blir sett på som bindeleddet mellom etablissementet i Det republikanske partiet, og de delene av partiet som aldri har omfavnet Romney som en god presidentkandidat.

Ryan har vært innvalgt i Representantenes hus for Wisconsins 1. distrikt siden 1999, og er formann i Budsjettkomiteen fra 2011. Ryan regnes som en av Det republikanske partis mest innflytelsesrike stemmer i økonomisk politikk.

LES OGSÅ: Obama foran Romney på ny måling

Han har blant annet stemt for å sende amerikanske styrker til Irak i 2002, subsidiere reseptbelagte legemidler i 2003 og salg av aksjer i bilindustrien i 2008, skriver Wikipedia.

Den 42 år gamle kongressrepresentanten Paul Ryan fra Wisconsin er kjent som en hauk i budsjettpolitikken. Hans kampsak er store kutt i offentlige utgifter.

Ved å velge Ryan vil Romney ifølge kommentatorer sende velgerne et klart signal om at han nå akter å gjøre budsjettkutt til en hovedsak i valget.

– Det er en mann med meget klare ideologiske holdninger som høyrefløyen er glad i, sier lektor Jørn Brøndal ved Syddansk Universitet til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Eksperter mente lenge at Romney ville gå for en trygg kandidat, for eksempel guvernør Tim Pawlenty fra Minnesota eller senator Rob Portman fra Ohio. Valget av Ryan betegnes av flere som modigere.

LES OGSÅ: Millioner av amerikanere storspiser fastfood i homoprotest

Offentligjøringen av Ryan som visepresidentkandidat kom samtidig som de skal ut på en turne til fire stater som det blir ekstremt viktig for republikanerene å sikre seg.

(TV 2/NTB)