Norge hadde mulighet til å ta sitt andre OL-gull da Gunn-Rita Dahle Flesjå skulle i gang med terrengsyklingen lørdag. Hun har tidligere uttalt at årets OL-løype er teknisk utfordrende, men var sikket på at den passet henne godt.

Det var blant annet kjørt inn svære steiner for å gjøre utforbakkene vanskeligere.

– Alt gikk bare galt
Det ble derimot ikke slik rogalendingen ønsket det. Dahle Flesjå måtte bryte løpet etter en punktering, og drømmen om OL-gull var over.

– Det var verst tenkelige start, en dag der ting ikke gikk min vei. Det er en idrett med små marginer, og det begynte dårlig. Alt gikk bare galt, så det var surt, sier Dahle Flesjå til TV 2 Sporten.

Det var en dag hvor syklisten virkelig ikke hadde marginene med seg på sin side. Allerede i første bakken ble det fall.

– Jeg måtte bare prøve å komme meg på sykkelen igjen. Det er ofte slik at man har så mye adrenalin at en ikke er bekymret for å ha slått seg, men det ble kø i de tekniske områdene som gjorde at jeg tapte tid på de som lå i teten.

Les også: Norge møter sensasjonslag i OL-finalen

Er dette siste OL for Gunn-Rita Dahle Flesjå?

– Jeg tror det er siste OL, men det sa vi i 2004 også. Det blir i hvert fall to år til på sykkelen, så får vi se hva som skjer.

Resten av dagen skal hun bruke på feiring, og mener at den skuffende dagen på sykkelen ikke vil legge en demper på stemingenen.

– Nå skal vi feire. Vi har en fantastisk gjeng her som kommer til å ha det gøy selv om det gikk slik det gikk, sier Dahle Flesjå.

Det ble gull til den franske syklisten Julie Bresset som passerte mål etter omlag én time og 30 minutt. Tyskeren Sabine Spitz tok sølvmedaljen, og Georgia Gould sikret bronsemedaljen til USA.

Gikk i bakken på første runde
Dahle Flesjå hadde startnummer tre av de 30 deltakerne som var med. For den norske syklisten var det viktig å få en god start. På den første nedfarten gikk Dahle Flesjå rett i bakken. Hun kom seg derimot raskt opp på sykkelen, men mistet flere plasser de neste minuttene.

Da syklistene begynte på runde to, lå Flesjå på en 20. plass, ett minutt bak lederen Julie Bresset. Hun holdt en jevn fart utover i løpet, og kom seg etterhvert forbi flere ryttere.

Les også: Den norske stuperen slått ut av OL
Les også: Dahle Flesjå før løpet: – Kan slå seg halvt ihjel

Artikkelen fortsetter under bildet!

PRØVDE Å HENTE SEG INN: Gunn-Rita Dahle Flesjå forsøkte å hente seg inn igjen. Det klarte ikke det norske gullhåpet. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Punkterte ut av OL
Dahle Flesjå klarte derimot ikke å hente seg inn de neste rundene, og det ble noen tøffe kilometere for den norske rytteren.

Gunn-Rita hadde ikke meg seg marginene denne dagen, og fikk en punktering på den fjerde runden. Da bestemte rogalendingen seg for å bryte løpet.