TJENER BEDRE: Roberto Mancini går forbi Sir Alex Ferguson i grunnlønn. (Foto: IAN KINGTON/Afp)
TJENER BEDRE: Roberto Mancini går forbi Sir Alex Ferguson i grunnlønn. (Foto: IAN KINGTON/Afp)

Mancini: – Manchester United er favoritter

Overraskende nok er Manchester City den eneste klubben som ikke har signert noen spillere i sommer. Det er ikke City-boss Roberto Mancini helt fornøyd med.

Søndag tjuvstarter den engelske sesongen med det klassiske oppgjøret mellom regjerende liga- og cupmester - Community Shield. Forrige sesong var det Chelsea som kunne løfte FA-cuptroféet etter å ha slått Liverpool på Wembley, og fjorårets episke sesonginnspurt vil gå inn i historiebøkene i evig tid.

Oppgjøret mellom de to klubbene har tidligere blitt omtalt som «clash of the cash». Noe overraskende er de lyseblå det eneste laget i Premier League som ikke har forsterket troppen denne sommeren. På pressekonferansen før kampen later ikke Mancini å være spesielt fornøyd med akkurat det.

– Når man vinner er det viktig å forsterke stallen med unge, gode spillere. Det er også viktig å hente spillere tidlig slik at de får tid til å bli kjent med sine nye lagkamerater. Men dette må dere ta med sportsdirektøren vår, sier italieneren.

LES OGSÅ: Kreftsyke Cicilie (21) fikk brev fra John Terry

Mancini mener at klubben allerede burde vært ferdig med sommershoppinga.

– Ligaen var ferdig 13. mai. Du burde ikke hente spillere ti dager før overgangsvinduet stenger. Nå blir det vanskelig å kjøpe spillere fordi andre klubber ikke har tid til å hente erstattere, sier Mancini i følge Sky Sports.

– Kanskje fjerde beste lag
Daniel Agger har blitt linket til City, men stilte torsdag opp på Liverpool-trening med en ny tatovering som i høyeste grad forbinder dansken videre på Anfield. Etter at Robbie van Persie bestemte seg for å ikke forlenge kontrakten med Arsenal var Manchester City en av favorittene til å signere den nederlandske spydspissen. Slik gikk det ikke og nå er den andre Manchester-klubben i førersetet.

Men det har uansett vært noen gledelige nyheter for City-fansen denne sommeren. Roberto Mancini har satt sitt navnetrekk på en kontraktforlengelse. Det samme har kaptein Vincent Kompany gjort. Stopperbautaen sliter riktignok med en skade og er ikke disponibel til kampen på Villa Park.

Roberto Mancini hevder at Manchester United er favoritter til å vinne ligaen. United-klubben signerte Shinji Kagawa og forrige søndag sa United-kaptein til TV 2 at de kunne vinne serien med litt flaks.

– Jeg mener United er favoritter denne sesongen. Vi er kanskje andre, tredje eller fjerde beste lag, spekulerer Mancini.

Mancini mener at van Persie vil tilføre noe laget de mangler.

– van Persie kan spille for hvilket som helst lag fordi han er en toppspiller. Men jeg tror ikke vi har sjans å signere han, sier City-bossen.

LES OGSÅ: Ferguson om van Persie: – Vi prøver vårt beste

Kjemper om syv pokaler
Chelsea har på sin side vært svært aktiv på overgangsmarkedet denne sommeren. Den ferskeste Chelsea-signeringen, Oscar, er opptatt med OL-finale for Brasil og vil ikke være klar for å morgendagens kamp mot city.

Eden Hazard starter mest sannsynlig kampen for Chelsea - mot laget han avslo tilbud fra tidligere i sommer. Chelsea kjemper om til sammen syv pokaler denne sesongen og trenger dermed en stor stall.

– Vi skal prøve å vinne hver eneste turnering vi er med i, sier Di Matteo.

Mancini er ikke overasket over at Chelsea har brukt store summer i sommer.

– De trengte sannsynligvis å bruke mye penger fordi de har mistet Didier Droba. Han var en veldig viktig spiller for dem.

Er Manchester United favoritter til å vinne Premier League?
Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!