Forrige uke mottok Karpe Diem krass kritikk fra Christer Kjølstad, sentralstyremedlem i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU).

Kjølstad mente det var rart at hip-hop duoen, som har sunget om å drepe Carl I. Hagen og brenne FpU-medlemmer, fikk lov til å delta i minnesmarkeringen.

Nå svarer Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid på kritikken mot deres sangtekster.

Les også:Karpe Diem nektes adgang til MTV-Show


Oppriktig lei seg

I lørdagens papirutgave av Dagbladet svarer Karpe Diem-guttene på kritikken i et åpent debattinnlegg.

– I politikken er ord som «drap» og «flammer» reelle. I sangtekster kan det være språklige virkemidler. Vi har aldri vært bevæpnet eller ranet noen. Vi har selvfølgelig ikke ment det bokstavelig. Det samme gjelder når vi sier at vi «tenner på en FpU-kar». I vår sjanger betyr det bare at vi er dypt uenige i store deler av politikken til FpU, skriver Patel og Abdelmaguid i debattinnlegget.

I forrige uke reagerte også stortingsrepresentant Peter N. Myhre (Frp) til tv2.no.

– Jeg reagerer på at Karpe Diem blir brukt i en rekke sammenhenger på tross av at de faktisk har oppfordret til drap på medlemmer av Fremskrittspartiets Ungdom. Teksten går ut på at man trenger en kanne bensin som kan helle på en Fpuer og tenne på. Dette er politisk ekstremisme av verste sort. Denne type artister fortjener ikke publikum, sa Myhre til TV 2.

Les også:Frp-topp ber folk boikotte Øyafestivalen

Vondt å lese

Hip hop-gruppen understreker at en ikke kan se bort i fra sjanger, kontekst og spesielt spissformuleringer når det gjelder musikk.

– Dette er hiphop. Vi bruker overdrivelse, underdrivelse, ironi, og sarkasme for å fortelle vår historie. For oss er dette åpenbart, og vi blir oppriktig triste når vi leser at noen ikke forstår dette, skriver Karpe Diem.

Videre innrømmer Chirag og Magdi at det var spesielt trist da de mottok kritikk for deres deltakelse i minnesmarkeringen.

– Det som har vært vondest å lese er de som mener at sånne som oss ikke burde ha rett til å delta i sorgen etter 22.juli, skriver de i Dagbladet.

Christer Kjølstad kommenterer til Dagbladet at han ikke vil hindre noen i å delta i sorgen etter 22.juli, men at offentlige personer må stå for det de tidligere har sagt.

Les også:Rapper for en god sak