Frankrike vant fredagens andre semifinale i håndball for menn. De er dermed videre til finalen hvor de møter Sverige, som tok seieren foran nesen til Ungarn.

«Le Bleu» tok tidlig ledelsen mot Kroatia, og gikk til pause med stillingen 12-10. Kroaterne fikk ikke avtalt noen snuoperasjon der. Det var nemlig Frankrikes kveld på Basketball Arena i London.

Med 17 minutter igjen av kampen gikk franskmennene opp i en firemålsledelse. Blazenko Lackovic og resten av Kroatia klarte ikke å kjempe seg inn i kampen. Allerede fem minutter før slutt begynte de franske supporterne å juble for finaleplass, og det ble det også.

Les også: Sverige stakk av med den første finalebilletten

Kroaten Zlatko Horvats ble toppscorer i kampen med seks mål, men måtte se flere av skuddene bli stoppet av den franske keeperen Thierry Omeyer som hadde en fantastisk dag på jobben.

GOD DAG PÅ JOBBEN: Den franske keeperen Thierry Omeyer stoppet flere skudd fra kroaterne, og bidro til å sende Frankrike til OL-finale. (Foto: ODD ANDERSEN/Afp)

Frankrike vant til slutt 25-22, og skal møte Sverige i finalen som spilles søndag. Der går de inn i kampen som favoritter.