Vålerenga-Odd 3-1

Se målene i videovinduet øverst

Vålerenga har i likhet med flere andre lag i Tippeligaen vært aktive på overgangsmarkedet i sommer. Fredag kveld debuterte costaricaneren Giancarlo González i midtforsvaret da Odd gjestet Ullevaal, men det var en annen nykommer som skulle markere seg i første omgang.

Spissen Chad Barrett, som er på utlån fra LA Galaxy, stod bak de målgivende pasningene på begge scoringene til hjemmelaget tidlig i kampen.

Berre med bursdagsmål
Det var ikke spilt mer enn 14 minutter på Ullevaal før ballen lå i nota bak André Hansen, og det var Morten Berre som kunne feire 37-årsdagen sin ved å heade inn 1-0 for Vålerenga etter en dårlig manøver av Odds sisteskanse.

Chad Barret kom seg rundt på kanten og fikk lagt inn foran mål, der Hansen forsøkte å avverge. Ballen berørte så vidt hansken til målvakten og suste videre, og på bakerste stolpe steg VIFs supereveteran til værs og sørget for at det stod 1-0.

Fem minutter senere kunne hjemmefansen juble for nok en scoring. VIF spilte seg gjennom Odds midtforsvar på vakkert vis, og Mohamed Fellah doblet ledelsen via bortelagets keeper, som nesten fikk avverget scoring.

LES OGSÅ: Vålerenga fortsetter spissjakten med bud på Søderlund

Hansen uheldig for tredje gang
Vålerenga gikk rett i angrep etter pause, og fikk en stor sjanse like etter avspark. André Muri avsluttet fra kort hold og ballen gikk rett mot mål, men foran streken stod Magnus Lekven, og ballen traff midtbanemannen i overkroppen.

Etter 55 minutter var ikke Odd like heldige med klareringsforsøket sitt. Simon Larsen løp seg fri på høyrekanten og la inn foran mål, der Kristofer Hæstad kom stormende bakfra.

Hæstad rakk ballen og fikk til en svak avslutning som var på vei langt utenfor mål, men André Hansen strakk ut foten for å avverge, og ballen gikk via keeperen og i mål til 3-0.

Frisk sluttspurt
Ti minutter før slutt slo Odd tilbake. Bortelaget fikk frispark langt inne på Vålerengas banehalvdel, og la høyt inn foran mål. Den første avslutningen ble stoppet av VIF-forsvaret, men på returen var Elbasan Rashani påpasselig fremme, og sørget for redusering til 3-1 med sin første scoring i Tippeligaen.

Like etterpå var Dag-Eilev Fagermos gutter svært nære en ny redusering. Herolind Shala klemte til med venstreslegga fra 25 meter, og ballen suste forbi Lars Hirschfeld og klinket i stolpen.

Med det forsvant også gjestenes håp om å karre til seg poeng på Ullevaal, og Vålerenga kunne notere seg for en fullt fortjent seier - lagets første på hjemmebane siden 6. mai - og femteplass i Tippeligaen.

Baklengsmål bekymrer
Odd strever i nedrykkssumpen, der laget har fem poeng å gå på kontra Sandnes Ulf på playoff-plass.

Skiensklubben har nå 17 baklengsmål på de siste seks kampene, og treneren er klar på at det blir nedrykksstrid hvis den dårlige trenden ikke snur.

– Det er for lett å score mål på oss. Det er plutselig helt åpent, og da blir det mål i Tippeligaen. Det er klart at dette er tall vi er nødt til å gjøre noe med. Hvis ikke blir det nedryksstrid ut høstsesongen, sier Dag-Eilev Fagermo til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Odd-treneren her

Odd-spiss Torgeir Børven står med åtte scoringer i Tippeligaen så langt denne sesongen, men opplever at motstanderne får en langt enklere vei til nettkjenningene enn det han selv gjør.

– Jeg føler det skal så lite til før motstanderen scorer. De scorer på alle sjansene de har, og vi sliter foran vår kasse. Da er det tungt å vinne fotballkamper, sier Børven til TV 2 Sporten.

Lagoppstilling Vålerenga (4-4-2):
L. Hirschfeld - S. Larsen, A. Muri, G. González, A. Nordvik - M. Berre, B. Zajic, K. Hæstad, M. Fellah - A. Suleiman, C. Barrett
(På benken: G. Kongshavn, B. Hagen, A. Solli, M. Pusic, C. Anene, S. Akinyemi, G. Zahid)

Lagoppstilling Odd (4-3-3):
A. Hansen - S. Hagen, F. Berge, M. Fevang, E. Jonassen - J. Samuelsen, M. Lekven, S. Brenne - S. Krogsgård, T. Børven, E. Rashani
(A. Lie, P. Addo, A. Güven, M. Andersson, F. Johnsen, N. Gunnarsson, H. Shala)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk