Et av de viktigste spørsmålene politiet nå arbeider intenst med, er å finne svaret på om savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) sendte den siste tekstmeldingen eller ikke.

Ikke Sigrids språk

TV 2 har snakket med flere av venninnene til Sigrid og mange tviler på at det er hun som har sendt «Chiller`n hjemme» fra sin mobil. Det er ikke en normal måte for henne å uttrykke seg på, sier de. Istedet tror de en gjerningsmann kan ha skrevet smsen.

– Jeg tviler på at Sigrid ville brukt ordet chiller'n, sier en venninne til TV 2.

Les også: Siste sms fra Sigrid: «chiller'n hjemme»

– Det er opplysninger de også har gitt til politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Sammen med skoene og den ene sokken, som nå er matchet med DNA fra Sigrid, er mobiltelefonen et av de viktigste sporene politiet har akkurat nå.

Teknikere, med spesialkompetanse fra Kripos, jobber kontinuerlig med å hente ut informasjon fra telefonen, men ingenting har gitt resultater foreløpig.

Usikkert åsted

Politiet er heller ikke sikre på at barnehagen er åstedet.

– Vi kan ikke med sikkerhet si hva som er åstedet. Det er ikke gjort noen tekniske funn. Vi har svært få opplysninger om hva som har tilstøtt henne.

Les også: – Ser ikke ut som Sigrid ble bortført her

Rohde vedgår at politiet står på bar bakke i forsvinningsmysteriet.

– Og det er det som er utfordringen til politiet.

Hørte skrik

Sigrid ble meldt savnet natt til søndag, da hun ikke kom hjem til avtalt tid klokken 00.30. En leteaksjon ble raskt satt i gang og snart ble skoene, sokken og mobiltelefonen funnet i barnehagen bare 300 meter fra hjemmet hennes.

I dagene som fulgte har flere hundre frivillige deltatt i leteaksjonen, men foreløpig uten resultat.

Flere vitner skal ha hørt skrik fra barnehagen på tidspunktet Sigrid forsvant. Andre skal ha sett en bil som sto parkert med lysene på ved barnehagen. Trass i at politiet har bedt sjåføren melde seg, er vedkommende fortsatt ukjent.