sandefjord
sandefjord

Forhåndsvurdering av den 17. Adeccoligaen-runden

Vinner endelig Kisa igjen? Hvem er best av formlagene Sandefjord og Mjøndalen? Løfter "Mo" TUIL tilbake på riktig vei?

Hvem vinner kveldskampen mellom formlagene Sandefjord og Mjøndalen?

Begge lag kommer fra solide seire sist og er sammen med Start de desiderte formlagene i Adeccoligaen. Sandefjord står med fem strake seire mens Mjøndalen ikke har tapt på sine seks siste kamper før fredagens kamp. Og det bør kunne bli en folkefest på Komplett.no-Arena da det er gitt ut mange billetter til deltagere av fotballcupen Sandar IL arrangerer i helgen, samtidig som kampen går i flomlys klokken 20.30 fredag kveld. Dette bør gi en flott ramme rundt denne kampen.

Sandefjord har fortsatt noen skadeproblemer, men det er meget gledelig at Dokken meldes å være disponibel til denne kampen. Han starter nok ikke, men det gir en positiv effekt for hele Sandefjord-familien at han har kjempet seg tilbake etter den stygge smellen han fikk tidligere i år. I tillegg så kan Fredrik Haugen bli klar på lån fra Brann, noe som gir Arne Sandstø flere strenger å spille på offensivt. Vi tror dog at laget blir det samme som sist, foruten at Amankwah kommer inn for Magnusson som vikarierte mot TUIL sist.

Mjøndalen har også hatt utskiftninger i troppen siden sist. Gunnarsson reiser tilbake til Tønsberg, og inn har Midtgaarden kommet på lån fra LSK. En Midtgaarden, som er en meget anvendelig spiller, vil i form helt klart styrke Mjøndalen, ikke minst blir de enda sterkere på dødballer. Vegard Hansen har noen utfordringer bakover i banen, men Helton er nå disponibel etter å ha vært i USA i forbindelse med en begravelse. Vi tror han går rett inn i laget som høyreback. Det medfører at Kortgaard Ingebretsen kan flyttes frem til sin favorittposisjon bak Paul på topp. Disse danner spissparet da toppscorer Kirkevold er suspendert.

Vi er meget spente på hvem som er sterkest av disse lagene akkurat nå. Sandefjord er i meget god flyt og har fem strake seire. Men det skal sies at av disse fem kampene er det ingen topplag som har blitt slått, og sterkeste motstand de har hatt er et Kisa i fritt fall på tabellen. Mjøndalen har på sin side slått både KIL og Ranheim borte i samme periode og har i tillegg fått styrket laget sitt med at Kortgaard Ingebretsen er tilbake fra skade. Vi ser for oss en kamp hvor Sandefjord har en del ball og må opprettholde tempo i bevegelser og pasningsspill for å spille hull på et lavtliggende Mjøndalen. Statistikken lagene i mellom går til fordel Sandefjord med 3-0 seieren i våroppgjøret friskt i minne. Men Mjøndalen er i god form og har helt klart en god sjanse for å ta nok en stor og god skalp på bortebane.

Kamp: Sandefjord Fotball – Mjøndalen IF

Tre siste kamper hjemmelag: Seier, Seier, Seier

Karantener hjemmelag: Magnusson

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Dokken, Røyrane, Gabrielsen, Bindia

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Austbø - Reppesgård Hansen, Dimitriadis, Amankwah, Brix - Dieng, Torp, Jaiteh, Lamøy – Hansen, Aas

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Uavgjort, Seier

Karantener bortelag: Kirkevold

Nøkkelspillere usikre bortelag: Strange, Bernstein, Boldt, Granås

Antatt lagoppstilling bortelag:

Forn – Helton, Rønningene, Sundli, Solberg – Ohr, Idris, Karlsen, Diomande – Kortgaard Ingebretsen, Paul

Skal endelig Alta få en seier igjen, en seier de må ha for å ha sjanse til å overleve?

Alta tok et heldig poeng borte mot Hødd sist, da de var det klart svakeste laget selv om de spilte hele 75 minutter med en mann mer. Laget har ikke vunnet siden 28 april noe som tilsier tolv kamper uten seier! Bryne på sin side tok en meget viktig seier mot Notodden sist, og står men kun et tap på sine fire siste bortekamper. Riktignok var kampen meget jevn de første 45 minuttene, men etter pause viste Bryne litt av det som bor i laget.

Det meldes om en langt mindre skadeutsatt tropp i Alta. Både Måsø, Ludvigsen, Rolandsen og Overvik kan rekke denne kampen. I tillegg har klubben signert finske Taulo fra italienske FC Taranto. Dette gir Rune Berger langt flere valgmuligheter, og det er en liten utfordring å tippe hvordan laget blir seende ut. Vi tror Rolandsen går rett inn som venstreback hvis han er skadefri, og at Nordbye da blir flyttet frem som kant igjen. For vi tror trener Berger velger å spille 4-3-3 i denne kampen, og på topp får Nordbye da selskap av Ertsås og Nikolaisen. Midtbanen vil bestå av Reginiussen som anker, Nome og Nilsson/Solberg/Thomassen som indreløpere. I tillegg til Taulo kan Lindberg, som har spilt i en klubb i Usbekistan, bli klar til denne kampen, men vi tror ikke noen av de starter.

Bryne har også gjort forandringer i troppen den siste uken. Toppscorer Helle er solgt til lokalrival Ulf Sandes denne uken, mens Khattab har kommet inn som erstatter. Khattab er en spiller som kan brukes som både kant, sentral midtbane og som hengende spiss. Møster er i kamptrening igjen, men rekker ikke denne kampen. Det kan derimot Midtsian gjøre, men Romslo har klart seg godt på venstrebacken i hans skadefravær og starter muligens uansett. På midten er Ertzeid tilbake og danner duo sentralt med Stokkeland. Fernandes er ute med lårskade, så høyrekanten blir det enten Larshus Larsen eller Stenersen som dekker. Nye Khattab går ventelig inn som venstrekant. På topp tror vi Tommy Bergersen velger Risholt og Herrem, selv om Larshus Larsen fort kan bli valgt som hengende spiss bak Risholt.

Dette er en utrolig viktig kamp for begge lagene. Med tap her vil Alta virke helt fortapt med tanke på å overleve i divisjonen, mens med seier vil de ha en viss kontakt med lagene over streken. Bryne vil med seier kunne senke skuldrene ørlite grann i forhold til nedrykksstriden, men først og fremst være fornøyd med at de i de to siste kampene eventuelt har slått to ”konkurrenter” de bør ha bak seg på tabellen hvis de skal overleve i år. Vi tror på en tett og jevn kamp her, og vi tror Alta med en bredere treningsgruppe samt et par nye spillere vil bite godt fra seg i denne kampen. Samtidig mener vi at Bryne er et langt sterkere lag enn de har vist til nå i sesongen, så hvis de får ut potensialet sitt her bør de kunne tukte et Alta som til nå har vært meget svake på hjemmebane. Helt åpen kamp!

Kamp: Alta IF – Bryne FK

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Tap, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Ngom, Erlandsen, Rolandsen, Gauseth, Måsø, Ludvigsen, Overvik

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Jarosinski – Josefsen, Dujilo, Törnqvist, Nordbye/Rolandsen – Nilsson/Solberg, Reginiussen, Nome – Nordbye, Ertsås, Nikolaisen

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Seier

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Nyborg, Midtsian, Møster, Fernandes

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kristiansen – Landro, Posniak, Lode, Romslo/Midtsian – Stenersen/Larshus Larsen, Stokkeland, Ertzeid, Khattab – Risholt, Herrem

Nå MÅ Glimt vinne!

Som vi har skrevet flere ganger i det siste, så er Glimt inne i en forferdelig tung periode for tiden. Siden de slo LSK ut av cupen har laget fem kamper uten seier. Dog skal det sies at fire av de har endt uavgjort, slik det gjorde sist mot Strømmen. Dette var en kamp de hadde full kontroll på, men laget ga bort initiativet, byttet feil spillere etter vår mening og hadde en gavmild Londak bakerst. Bærum har nå tre strake tap igjen etter en god periode. Sist ble de for små i oppgjøret mot Sarpsborg 08 på hjemmebane. Og motstanderen i de to andre tapene har vært Sandefjord og Ranheim,og de har ikke på noen måte blitt utspilt i disse kampene, noe som kanskje bør skremme et Glimt ute av form.

Sane er ute med karantene nok en gang, og på hans stopperplass kommer nok Wemberg inn. Midtbanen blir nok den samme med Knarvik, Berg og Badou. Lengst der fremme er det som vanlig litt usikkerhet om hvem som starter. Vi mener det bør være innlysende at Khalili starter som spiss, da Glimt kommer til å spille Bærum lave og derfor trenger en spiss som er god til å avslutte innlegg fra siden. På kantene står det mellom Berglann, Johansen, Robertsen, Braaten og Nordberg. Vi tror Johansen spiller på en av kantene, hvilken kommer an på hvem som blir valgt av de andre alternativene.

Bærum har fortsatt Lundemo ute med skade. Resten av troppen skal være intakt, foruten langtidsskadede Finstad. Eneste plassen vi tror det er diskusjon om er om Shaswari, Llullaku eller Pellegrino skal spille ved siden av Aalbu på topp. Vi tror det er for tidlig for Shaswari og borte mot Glimt er heller ikke anledningen til å gamble med skaden hans. Derfor faller vi ned på Pellegrino som spissmakker til Aalbu.

Dette er en kamp hvor Glimt vanligvis skulle vært skyhøy favoritt, og eneste spørsmålet var om hvor stor seieren skulle bli. Men tatt formen til Glimt i betraktning, samt at Bærum har levert relativt gode prestasjoner de siste fem kampene, er vi ikke helt sikre på om dette blir overkjøring. Men hvis Glimt får satt press på og kommer til mange innlegg og dødballer tror vi at Bærum som er meget svake i den fasen av spillet vil få slite. Vi tror kampbildet blir sånn, men hadde vi vært Bærum så hadde vi satset det remmer og tøy kunne holde og klinket til med et høyt press og offensiv tankegang. For der tror vi den største muligheten for Bærum er til å påføre hjemmepublikummet på Aspmyra mer smerte.

Kamp: Bodø/Glimt – Bærum SK

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Uavgjort, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Sane

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Nordberg, Robertsen

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Londak – Jacobsen, Wemberg, Braaten, Imingen – Knarvik, Berg, N’Diaye – Johansen, Khalili, Berglann/Braaten

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Finstad, Shaswari

Antatt lagoppstilling bortelag:

Hjulstad – Troupe, Scheel, Ruud Irgens, El-Masouri – Nervold, Cornell, Sandbu, Berg – Pellegrino, Aalbu

Fortsetter fremgangen for Nordlies menn?

Etter en svak periode har KIL virkelig fått fart på sakene i det siste. Riktignok var kampen mot HamKam sist som ga seier 5-0 jevnere enn det resultatet kan tyde på, men allikevel virker laget mer solid nå enn tidligere i år. Laget står nå med tre kamper på rad uten nederlag, og kan kikke litt oppover på tabellen igjen selv om det er veldig kort vei ned også. Hødd ga bort to poeng sist hjemme mot Alta da de både var ineffektive og også tidlige pådro seg en unødvendig utvisning. Så etter en flott periode på seks kamper uten tap, står de nå med kun ett poeng på de to siste og må ha en trepoenger snart igjen for å holde kontakten med lagene over nedrykksstreken.

KIL har mindre bekymringer på skadefronten enn på lenge, og det er kun Dosso som er uaktuell til dette oppgjøret. I tillegg soner toppscorer Tuelo Johannesen karantene for tre gule kort. Vi tror Tom Nordlie kun gjør en forandring fra laget som knuste Kamma sist, og den forandringen fremtvinger seg selv på grunn av nevnte karantene. Hvem som går inn som spiss står mellom Blanco, som har fått arbeidstillatelsen i orden, og Solum som har vært lenge ute med skade men som er frisk nå. Vi tror Solum starter, mye på grunn av et tenkt kampbilde hvor KIL får en del dødballer og innlegg mot Hødds mål.

Viktige Nyland står over kampen på grunn av rødt kort sist. Utover det er det kun Ahmed av betydning som ikke er disponibel for trener Nilsen. Vi tror den vante backrekken starter. Spørsmål er det om derimot om Aursnes holder fortet på midtbanen, eller om Torset eller E. Heltne kommer inn. På topp finnes det flere gode alternativer, først og fremst i Mork, Karlsen og Lala. Vi tror Mork er nærmest en startplass av de nevnte spillerne.

Som vi nevnt kastet Hødd bort to poeng mot Alta sist, og trenger sårt en seier for å komme tilbake i den gode rytmen igjen og for at det ikke skal bli en stor luke til lagene foran på tabellen. Vi tror Hødd har en god mulighet borte mot KIL, mest på grunn av at vi har stor tro på laget og ikke fordi vi mener KIL er et lett lag å møte. KIL flyr høyt etter seieren sist, og kanskje for høyt i forhold til prestasjonen som faktisk lå bak resultatet. Det blir spennende å se om Urke klarer å erstatte gode Nyland mellom stengene, og gjør han det tror vi Hødd fort kan kontre inn både en og to scoringer i andre enden.

Kamp: KIL Toppfotball – Hødd IL

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Seier, Seier

Karantener hjemmelag: Tuelo Johannesen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Dosso

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Valderhaug – Hæstad, Førsund, Shindika, Fazlagic – Tiller Larsen, Aas, Melgalvis - Myklebust, Solum, Moen

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Uavgjort

Karantener bortelag: Nyland

Nøkkelspillere usikre bortelag: Ahmed

Antatt lagoppstilling bortelag:

Urke – Latifu, Klock, Moltu, Brandal – Aursnes, Heltne Nilsen – Helland, Sandal, Heltne - Standal

Slår et hjemmesterkt Notodden et svimeslått Kamma?

Notodden tapte sist borte mot Bryne i en kamp hvor de var fullt på høyden i de første 45 minuttene, men ble presset bakover i 2. omgang og tapte til slutt fortjent. Tapet endte en god rekke med tre kamper på rad uten tap. Kamma har tapt de to siste kampene, sist med hele 5-0 hjemme mot KIL. Selv om resultatet lyver litt var Kamma ikke veldig imponerende i den kampen. Det er derfor to revansjesugne lag som møtes i dette oppgjøret. Det er verdt å merke seg at Notodden tar nesten alle sine poeng på hjemmebane, mens Kamma til nå har tatt fler poeng borte enn hjemme. Så dette bør bli en severdig kamp!

Vi har et inntrykk av at Brede Halvorsen, mer eller mindre frivillig, er det laget som har byttet mest på startoppstillingen sin i år. Dette kunne vært en fin anledning til å starte med de samme elleve, men Kleven klarte å sparke bort ballen på overtid sist og må dermed stå over kampen med tre gule kort. Inn på høyrekanten tror vi Lundeberg Enger kommer inn. Resten av laget forblir uforandret.

Kamma fikk seg en real trykk sist, men de store utskiftningene tror vi ikke kommer. Vegard Skogheim vurderer nok om han skal fortsette med Lie i midtforsvaret, eller om Asani kommer inn i laget igjen. Videre tror vi Berg Hansen er tilbake fra start etter sykdom, noe som skyver Nedrebø opp på høyrekant og Tilley Solhaug ut av laget.

Det er to lag som er klart best offensivt som møtes i dette oppgjøret, og vi venter oss en sjanserik kamp. Vi har mest tro på et desperat Notodden som er meget sterke på eget gress. Men Gundersen, Nedrebø og Lehne Olsen kan fort gjøre det tipset til skamme, da disse tre på sitt beste er blant de meste spennende angrepstrioene i Adeccoligaen.

Kamp: Notodden FK - Hamkam

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Seier, Tap

Karantener hjemmelag: Kleven

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Shala, Dahle, Ufs

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Larsen – Sande, Lien, Jenssen, Jahr - Alsaker, Velta – Lundeberg Enger, Amundsen, Campbell - Holmen

Tre siste kamper bortelag: Seier, Tap, Tap

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Rønningen, Ekeberg Skjerve

Antatt lagoppstilling bortelag:

Hogan – Jevne Hagen, Bjerke, Lie, Riise – Berg Hansen, Hagen, Dahle – Nedrebø, Gundersen, Lehne Olsen

Er ”Mo” det som skal til for å få TUIL tilbake på vinnersporet?

Ranheim viste sist runde at de har et lag som er godt nok til å ta poeng fra hvem som helst, da de klarte som første lag å ta poeng borte mot Start. Det var en relativt jevn kamp, selv om Start nok hadde litt flere store sjanser. Uavgjort i sør medfører at Ranheim har tre kamper uten tap, og vil med seier over TUIL virkelig melde seg på i kampen om direkte opprykk. Og seier mot TUIL kan det fort bli, da laget fra Tromsdalen viser meget slett form for tiden og har tapt sine fire siste kamper. Sist ble Sandefjord for sterke da de vant fortjent 3-0, noe som resulterte i at laget nå har sluppet inn hele 17 mål på de fire siste kampene!

Ranheim har ingen karantener og det er kun Rønning som gikk av med skade sist som er usikker til denne kampen. Hvis Rønning ikke spiller så starter Kråkmo som høyreback. Det kan også tenkes at Åsmund Bjørkan vil ha inn Krogstad sin innleggsfot og ferdigheter en mot en, noe som eventuelt går utover Løkberg.

Talberg må stå over med tre gule kort og inn på den plassen kommer Arnøy. Johnsen går inn sentralt etter sin karantene i stedet for Lidin Hansen. Om ”Mo” starter på topp allerede her etter sin overgang fra TIL er litt usikkert, men vi tror han går rett inn i laget.

Dette er helt klart en kamp opprykksjagende Ranheim bør vinne. Et TUIL i fritt fall bør være overkommelig på hjemmebane. Men samtidig skal vi også huske at Ranheim ikke var markant bedre enn Bærum sist hjemmekamp, og at TUIL sin kamp mot Sandefjord sist var langt jevnere enn 0-3 skulle tilsi. Samtidig tror vi TUIL får et løft hvis den hjemvendte sønn ”Mo” starter kampen. I utgangspunktet en sikker hjemmeseier, men vi tror TUIL har skumle hensikter og kan overraske.

Kamp: Ranheim IL - TUIL

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Seier, Uavgjort

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Rønning

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Barli – Kråkmo/Rønning, Tronseth, Moe, Malmo – Stilson, Åsen, Reginiussen, Løkberg/Krogstad – Stene – Bye

Tre siste kamper bortelag: Tap, Tap, Tap

Karantener bortelag: Talberg

Nøkkelspillere usikre bortelag: Ingen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Sørensen – Yndestad, Bertheussen, Arnøy, Rinde – Johansen, Johnsen, Strøm, Kjæve, Lysvoll – Ahamed

Tre strake for opprykksjagende Sarpsborg 08?

Det ser ut som om Sarpsborg endelig har fått sving på sakene igjen, etter en periode med fem kamper uten seier. Laget står nå med to strake seire, etter at de sist runde slo bunnlaget Bærum 4-2 på bortebane. Noe av årsaken til at det ser ut som det har snudd for laget, forklares med at de nå har gått tilbake til sin vante formasjon med diamant på midtbaneleddet og to rene spisser på topp. Strømmen er på sin side også inne i en god periode, og står nå med tre kamper på rad uten tap. Sist ble det 1-1 hjemme mot Glimt i en jevn kamp, selv om utligningen var en tabbe av keeper Londak hos Glimt. Strømmen har vist at de er et vanskelig lag å slå, og det blir spennende å se om de også holder tett mot et Sarpsborg i form.

Sarpsborg sliter med noen usikre kort i backrekken. Kaptein Heieren Hansen gikk ut med skade sist, og Baigorri sto over. Hvis begge er indisponible starter Jusufi på høyreback, Berge flyttes inn som stopper ved siden av Brink og Jørgensen fortsetter som venstreback. Et annet alternativ er at Ødegaard kommer rett inn på plassen til Heieren Hansen. Ihugba kommer inn etter karantene sist, og spiller anker i diamanten på midten. De offensive posisjonene for øvrig tror vi blir de samme, selv om Roar Johansen har plenty med spillere å velge fra.

Strømmen har Amundsen ute med skade til denne kampen etter at han pådro seg strekk på baksiden av låret sist. Nilsen vil dermed starte som høyreback. Resten av laget blir det samme tror vi, og dermed på nyankomne Brantzæg finne seg en plass på benken fra start.

Dette er en kamp hjemmelaget bør vinne. De har kommet på glid igjen nå, og skal i utgangspunktet ha et sterkere lag enn sin motstander her. Tålmodighet, tempo i ball og offensiv markering blir sentrale begrep for at alle poengene skal bli igjen på Sarpsborg Stadion. For hvis tempo forsvinner, nøyaktigheten blir borte, den offensive markeringen er fraværende og de gir bort overgangsmuligheter, vil Strømmen, som er meget gode i kontringsfasen, kunne straffe de. I tillegg vil keeper Kerr bli meget sentral, også i denne kampen, da det ventes mye innlegg og dødballer i mot. Og fortsetter han sitt gode spill her vil han kunne sette i gang direkte i bakrom hvor spissene til Strømmen kan straffe forsvaret til Sarpsborg på tempo. Vi skal også huske at sist gang Sarpsborg var oppe i Adeccoligaen var Strømmen de eneste som tok tre poeng i tilsvarende oppgjør, da de vant hele 3-0.

Kamp: Sarpsborg 08 – Strømmen IF

Tre siste kamper hjemmelag: Tap, Seier, Seier

Karantener hjemmelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Heieren Hansen, Baigorri

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Björnsson – Berge, Heieren Hansen/Ødegaard, Brink, Jørgensen/Baigorri – Breive, Ihugba, Giæver, Elyounoussi, Wiig, Hoås

Tre siste kamper bortelag: Uavgjort, Seier, Uavgjort

Karantener bortelag: Ingen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Amundsen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Kerr – Nilsen, Yabre, Bjørnevik, Figved – Tokstad, Strømnes, Van Den Burgt, Rasch – Sistek, Møller

Hva skjer med Kisa?

Ja hva skjer med Kisa? Etter å ha tatt Adeccoligaen med storm i våres, står laget nå med fem tap på de siste seks kampene. Sist ble de regelrett overkjørt av et godt Mjøndalen de siste 45 minuttene, selv om tapet ikke ble større enn 2-1. Det skal sies at Kisa har møtt meget habil motstand de siste seks kampene, og at det kanskje er naturlig for et nyopprykket lag å slite i disse kampene. Men lettere blir det ikke denne runden, da motstanderen heter Start og som er det klart beste laget i Adeccoligaen. Start fikk ”bare” uavgjort sist mot Ranheim, men står nå med åtte kamper uten tap og styrer sikkert mot opprykk.

Kisa har Kristoffersen ute med karantene, mens Flittie Onstad er tilbake fra sin. Dette medfører at Andresen spiller høyreback, Rosenkilde venstreback og Onstad/Nordnes utgjør stopperparet. Kaptein Jørstad er også tilbake etter karantene og går rett inn på sentral midtbane sammen med Adebahr. På høyrekanten starter Moen Hansen, mens det på venstresiden kan velges mellom Kind Mikalsen og Mork. På topp starter Soltvedt eller Castilla bak Holmen.

Start har solgt Lund Hansen til RBK, men fått inn Østbø fra Viking på keeperplassen. Et bytte vi ikke tror svekker laget noe i det hele tatt, selv om Lund Hansen har hatt en flott vårsesong. De vante fire starter bak. På midten tror vi det blir litt omrokkering siden Børufsen er ute med karantene. Asante blir flyttet over på venstrekant, mens Kristjansson flyttes ned som kant. På topp får Vilhjalmsson selskap av Hoff som endelig er kvitt sin skade i låret.

Kisa hang lenge med i våroppgjøret mot Start, og hadde en gedigen mulighet til å ta med seg ett poeng rett før slutt, i en kamp Start vant fortjent. Start er i kanonform, og vi ser ikke helt hvordan Kisa skal kunne snu sin vonde trend i dette oppgjøret. Men vi vet også at Kisa har slått Sarpsborg 08 på hjemmebane. Og hvis de får det første målet og kan ligge ultralavt og kontre, kan hjemmelaget ha en sjanse mot Start. Men alle spillerne på Kisa bør spille opp mot sitt maksnivå hvis ikke vinner Start komfortabelt.

Kamp: Ull/Kisa – IK Start

Tre siste kamper hjemmelag: Uavgjort, Tap, Tap

Karantener hjemmelag: Kristoffersen

Nøkkelspillere usikre hjemmelag: Dos Santos

Antatt lagoppstilling hjemmelag:

Origi – Andresen, Nordnes, Flittie Onstad, Rosenkilde – Moen Hansen, Jørstad, Adebahr, Kind Mikalsen – Soltvedt, Holmen

Tre siste kamper bortelag: Seier, Seier, Uavgjort

Karantener bortelag: Børufsen

Nøkkelspillere usikre bortelag: Hoff, Madsen

Antatt lagoppstilling bortelag:

Østbø – Nouri, Andersen, Mathisen, Vikstøl – Kristjansson, Strømstad, Owello, Asante – Hoff, Vilhjalmsson