Aktor ber om 18 måneders fengsel for Krekar

Aktor har lagt ned påstand om 18 måneders fengsel for mulla Krekar. Krekar selv nektet å stille i Oslo tingrett på rettssakens siste dag fredag.

I RETTEN IGJEN: Mulla Krekar har tilbrakt uken i Oslo tingrett der han står tiltalt blant annet for å ha drapstruet tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. (Foto: Scanpix)
I RETTEN IGJEN: Mulla Krekar har tilbrakt uken i Oslo tingrett der han står tiltalt blant annet for å ha drapstruet tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik. (Foto: Scanpix)

Mulla Krekar er i Oslo tingrett tiltalt for brudd på terrorparagrafen for å ha forsøkt å påvirke tre vitner og for å ha angrepet et TV 2-team, samt for trusler mot tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF).

Krekar selv nektet å møte i retten den siste dagen av rettsforhandlingene, melder NRK.

LES OGSÅ: Mulla Krekar brast i gråt

I sin prosedyre la aktor, statsadvokat Marit Bakkevig, ned påstand om 18 måneders ubetinget fengsel for Krekar. Dersom han blir dømt, kommer disse 18 månedene i tillegg til de fem årene Krekar ble dømt til i Oslo tingrett i mars – en dom som er anket.

Aktor la i sin avslutningsprosedyre vekt på at Krekar er klar over at forholdene han er tiltalt for, er straffbare.

Bakkevig understreket også at Krekar er en velutdannet mann, som kjenner norsk lov, og at de angivelige lovbruddene derfor er overlagte.

Bakkevig mener dessuten at Krekar er en mann med stor påvirkningskraft og sa at trusler fra Krekar derfor kan få store konsekvenser.

Krekar nekter straffskyld, og forsvarer Brynjar Meling ba om full frikjennelse for sin klient. Han sier til NRK at aktoratet selv har tolket mye av det Krekar har sagt og at de har trukket konklusjoner ut fra det, uten at det har noe med virkeligheten å gjøre. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2