Fem døgn etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant, er kampviljen i familien fortsatt høy.

– Vi skal finne henne. Vi har ikke noe annet alternativ enn å tro på det. Vi må tro på det. Vi skal stå stormen så lenge det er nødvendig, sier Giskegjerde til TV 2.

– Blir bare gal

I de mørkeste stunder henter Sigrids tante krefter hun ikke visste hun hadde. Samtidig unngår hun å tenke på hva som kan ha skjedd.

– Jeg prøver å ikke tenke på det, for da blir du helt gal. Det er så mange scenarioer som jeg ikke orker å forholde meg til, så jeg fokuserer på det jeg skal gjøre og være til stede for søsteren min og svogeren min. Jeg må bidra med det jeg kan.

Blant annet administrerer hun leteaksjonens Facebook-gruppe og mobiliserer folk til å lete etter niesen.

Da hun fikk beskjed om at Sigrid var savnet, tok hun det først ikke alvorlig.

– Jeg tenkte at det måtte være en misforståelse. Etter hvert skjønte jeg at det var sant. Da gikk det helt i svart. Men så måtte jeg bare ta meg samme, det var ikke noe annet alternativ enn å fokusere på å bidra så godt man kan.

– Fantastiske mennesker

Familien forsto ganske raskt alvoret da Sigrid ikke kom hjem til avtalt tid klokken 00.30 natt til søndag. Politiet ble umiddelbart varslet og hele familien gikk ut for å lete.

16-åringens mobiltelefon og sko ble funnet ved barnehagen like ved. Det siste livtegnet fra Sigrid var en SMS sendt fra mobilen hennes klokken 00.15 med ordene «Chiller'n hjemme». Det er fortsatt uvisst om det var Sigrid selv eller andre som sendte meldingen.

Funnet av mobilen og skoene tydet på at noe kunne ha skjedd med 16-åringen og politiet satte alle tilgjengelige ressurser inn for å finne henne. I dagene som fulgte stilte hundrevis av frivillige opp for å hjelpe.

– At så mange har stilt opp til nå er helt fantastisk. Det er det som holder oss oppe, alle disse fantastiske menneskene som leter etter Sigrid. Men vi må fortsette å lete, understreker hun.

Besøkte tanten på sykehus

Siste gang hun så niesen sin var da hun selv lå på sykehus med hjernehinnebetennelse.

– Sigrid og kusinen kom på besøk. Det var veldig koselig og det sier litt at en tenåring gidder å besøke tanten på sykehus, sier Giskegjerde.

Hun beskriver niesen som en engasjert jente.

– Hun er engasjert og opptatt av samfunnet. Sporty og lett å like. Vi har gjort mye gøy sammen både i Dyreparken i Kristiansand og Disneyland Paris. Hun er et fantastisk tantebarn.

Se hele intervjuet med Sigrids tante øverst i artikkelen.