For tre år siden ble Lesley Banks reddet av hunden sin, Brannigan, da det begynte å brenne i huset hennes om natten mens hun sov.

Rottweileren vekket henne og fikk henne ut i sikkerhet. Siden den gang takket hun hunden for livet.

Ble syk

Derfor nektet hun å gå til legen da hun i august i fjor ble bitt av hunden idet hun skulle få den inn i baksetet i bilen. Hun fryktet at Brannigan ville bli avlivet. Dessuten hadde han bitt henne før, uten at det da var behov for annet enn litt pyrisept og en plasterbit.

Men denne gangen var ikke såret ubetydelig. For selv om hun behandlet deg selv med antiseptisk middel, klorin og vann, var det ikke nok. Såret så ut til å gro, men i virkeligheten ble det stadig mer infisert. 53-åringen ble stadig dårligere med diaré og oppkast.

Blodforgiftning

En venn av Banks ringte til slutt etter ambulanse, men det var for sent for legene å redde livet hennes. To dager etter hun var blitt bitt, døde Banks av blodforgiftning.

– Han var en snill kjempe som aldri mente å skade noen. Lesley ville ikke høre et vondt ord om ham. Hun gikk ikke til lege fordi hun trodde at myndighetene ville ta Brannigan fra henne eller avlive ham, dersom det ble kjent at han hadde angrepet henne. Han betydde alt for henne, sier en venn av Banks til Daily Mail.

Den lojale hundeeieren var ugift og hadde ingen barn. Den ti år gamle hunden var dermed hele hennes familie.

– Det er tragisk at hun døde etter at han bet henne, sier vennen.

Les også: Lojal hund venter på sin døde eier

Ble avlivet

Nylig konkluderte patologen med at dødsfallet var et ulykkestilfelle.

– Dette er en veldig uvanlig sak. Selv om det er sjeldent, kan hundebitt føre til livstruende sykdom og hundeeiere bør innse hvilke farer det forbindes med å bli bitt, heter det i rapporten.

Etter at Brannigan hadde reddet livet til eieren sin i 2009, fikk han en medalje for heltemot. Nå er han avlivet.