Man er nå godt inne i det sjette døgnet etter den savnede Oslo-jenta Sigrid Giskegjerde Schjetnes mystiske forsvinning. For hver time som går, svinner stadig håpet om å finne jenta i live. Men politiet nekter å gi opp håpet:

– Det er absolutt en mulighet til å finne henne i live. Derfor holder vi oppe samme etterforskningstrykk i helgen som på hverdagene, sier politioverbetjent Hanne Kristin Rohde til TV 2.

Politiet har organisert etterforskningen i 11 prosjekter, som jobber med forskjellige aspekter av arbeidet med å spore opp den savnede 16-åringen.

Du kan se opptak av pressekonferansen øverst i artikkelvinduet!

SISTE OM LETINGEN: Mobiliserer til gigantsøk etter Sigrid
SAMLESIDE: Alt om Sigrid-saken!

Drar Facebook for retten

Samtidig pågår det en intens kamp mot et svært vanskelig Facebook-system for å få tilgang til Sigrids Facebook-konto. Nettgiganten har slått seg helt vrang, og vil ikke gi tilgang til annet enn grunnleggende trafikkdata.

– Vi trenger full tilgang. Facebook er ikke i noen posisjon til å vurdere hva vi trenger, sier Rohde.

Derfor er man i ferd med å sende en rettsbegjæring til USA. Denne vil etter det tv2.no forstår behandles av en førsteinstansdommer i San Mateo County i California.

sine hjemmesider understreker også Facebook at de bare gir fra seg kontoinformasjon dersom det foreligger en gyldig amerikansk rettskjennelse eller en ransakelsesordre.

– Men dette kan erfaringsmessig ta svært lang tid. Vi vil understreke hvor viktig det er i et nødrettsperspektiv med full tilgang, understreker hun.

Ikke kommet videre

På fredagens pressekonferanse ble det opplyst at det har kommet inn 1000 og 1100 tips i saken.

– Mange tips følges fortløpende opp, men det er så langt ikke noe som har brakt oss videre i saken. Vi har fortsatt få spor, sier politioverbetjent Hanne Kristin Rohde.

Samtidig bekrefter politiet at man har frarådet familien å takke ja til et tilbud om dusør for tips.

– Fordi det erfaringsmessig er slik at det ved å utlove dusør kan komme inn tips som sender politiet på villspor, sier Rohde.

DNA-treff på sokk

Man har også fått svar på DNA-analysen av de to sokkene som er funnet. Den ene ble funnet ved barnehagen få hundre meter fra Sigrids hjem, og analysen bekrefter at den tilhører Sigrid. Dette gir imidlertid ikke noe mer informasjon om hva som kan ha skjedd på dette stedet.

Som tv2.no meldte tidligere fredag, mener tidligere åstedsgransker i Kripos, Per Magne Iversen, at sokken, skoen og mobiltelefonen kan ha blitt kastet ut fra en passerende bil.

Den andre sokken, som ble funnet på Skullerud, hadde ikke menneskelig DNA i seg.

– Men på grunn av omstendighetene mener vi det er grunn til å tro at denne ikke hører sammen med den andre, sier Rohde, uten å utdype nærmere.

For øvrig opplyste Rohde:

  • – Bilførerne vi etterlyste i går har fortsatt ikke meldt seg, sier Rohde. Hun vil ikke si noe om årsakene til at man fortsatt ikke har fått sporet opp bilene og førerne av disse. Nå har det gått fire døgn siden den første av bilene ble etterlyst.
  • – Vi har et modusprosjekt, men ingen kandidater som peker spesielt ut foreløpig, sier Rohde om undersøkelsen av såkalte moduskandidater. Dette er tidligere straffedømte som har en profil som matcher det som har skjedd i denne saken.