Natt til søndag har det gått en uke siden Sigrid Giskegjerde Schjetne gikk fra venninnen på Østensjø i Oslo. 16-åringen skulle hjem, men så langt kom hun ikke.

Søkt 1300 kilometer

En massiv leteaksjon med politihelikopter, politihunder, redningshunder og mannskaper fra blant annet Røde Kors og Norsk Folkehjelp, har ikke gitt noe resultat.

Norske Redningshunder har stilt med rundt 40 hundeekvipasjer, som har søkt døgnet rundt, i all slags vær.

Sammen med politiets hunder, Røde Kors og Norsk Folkehjelp har Norske Redningshunder gått over 1300 km i søk i løpet av de dagene leteaksjonen har pågått.

Massiv leteaksjon

Nå mobiliserer man til store søk med frivillige i helgen.

– Vi gjør et søk på lørdag og et søk på søndag, sier frivillig-koordinator Bengt Eriksen til TV 2.

– Vi har ikke funnet Sigrid, da fortsetter vi å lete, slår han fast.

Fredag søker frivillige rundt Nøklevann i Østmarka.

– Man kan stille spørsmål med hvorfor vi ikke har lett der tidligere, det er fordi vi har fra politiet blitt oppfordret om å holde oss unna området, sier Eriksen og forklarer at når politiet nå har trappet ned søket der, går de inn og leter på stedet.

Se også: Disse bildene er tatt bare timer før Sigrid (16) forsvant

Planlegger storsøk

Det var fredag formiddag ikke klart hvor de frivillige kommer til å lete i helgen. Det avhenger ifølge Eriksen blant annet av hvor mange som kommer for å delta i søket.

– Vi blir glade hvis det kommer tre, vi blir enda gladere hvis det kommer 30 og superglade hvis det kommer 300. Det kan også komme veldig mange, så vi må lage ulike scenarioer på om vi skal ha flere steder eller satse kjempestort på ett sted, sier Eriksen.

Sigrid Giskegjerde Schjetne ble sist sett i forbindelse med at hun gikk fra venninnen. Klokken 00.15 skal hun ha sendt en tekstmelding.

Allerede søndag ble det kjent at Sigrids mobil var funnet ved en barnehage som ligger langs hjemveien fra venninnen. Også 16-åringens sko og en sokk skal ha blitt funnet i området.

Vitner har tidligere forklart at de hørte skrik i området i tidsrommet Sigrid forsvant, og politiet har også gått ut og bedt en bilfører melde seg på bakgrunn av vitneobservasjoner.

Les også: Sigrid-saken: 800 tips, men fortsatt ingen løsning