Vebjørn Sand og Nadya Khamitskaya (Foto: Bjørgli&Bergersen)
Vebjørn Sand og Nadya Khamitskaya (Foto: Bjørgli&Bergersen)

Bli bedre kjent med Vebjørn Sand

Les mer om kunstneren og hans tidligere danseerfaring med pingviner.

Vebjørn Sand

Yrke: Kunstner

Alder: 46

Stjernetegn: Fisk

Hva er dine meritter i dans?

– Jeg har danset pigvindans på Sydpolen med pigviner. Jeg har stor erfaring med å omgås danselærere siden jeg bruker dem mye som modeller i kunsten min.

Vebjørn Sand og Nadya (Foto: Bjørgli&Bergersen)
Vebjørn Sand og Nadya (Foto: Bjørgli&Bergersen)

Hvorfor sa du ja til å delta i «Skal vi danse»?

– Jeg har vært på tre ekspedisjoner som har vært personlige utfordringer og eventyr. Å være med på «Skal vi danse» ser jeg på som en ekspedisjon a la min første sydpolekspedisjon. Jeg går inn i det totalt ukjente med alle de utfordringer og personlige erfaringer det vil medføre. Jeg er sikker på at min deltagelse i «Skal vi danse» kan gi meg inspirasjon i kunsten min. Jeg har ikke vært en høst i Norge på 13 år siden jeg bor i New York så nå får jeg lære å danse, utfordre meg selv, komme i form og oppleve en ekspedisjon på en gang.

Hvilke forventninger har du?

– Jeg har forventninger til meg selv om å levere til seerne og til produksjonen «Skal vi danse». Jeg har en forpliktelse til å gjøre mitt beste når jeg først har fått en mulighet å få være med på denne spennende reisen. Jeg ser for meg en spennende reise i et ukjent landskap som gir meg mye erfaring både som menneske og kunstner. Jeg var raskest på skolen på 60-meteren og det håper jeg kan komme til nytte som amatørdanser.

Jeg har danset pigvindans på Sydpolen med pigviner

Hva tror du kan bli mest utfordrende og er det noe du er redd for skal skje?

– Siden jeg setter høye krav til meg selv og føler en forpliktelse overfor seerne og produsjonen er jeg redd for ikke å klare alle trinn og alt jeg skal huske. Men jeg er en fighter og skal gjøre mitt aller beste fra dag en.

Les mer om dansepartneren Nadya Khamitskaya.

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettside.

Følg «Skal vi danse» på Facebook