Tidligere Kripos-krimtekniker og en av Norges mest profilerte privatetterforskere, Per Magne Iversen, synes det er oppsiktsvekkende at politiet etter over fem døgn fortsatt står på bar bakke.

Fredag morgen, godt inne i det sjette døgnet etter forsvinningen sent lørdag kveld, er Iversen på plass ved barnehagen man først antok var åstedet for det som nå trolig er en bortføring.

Den ligger bare noen få hundre meter fra hjemmet til Sigrids familie, og her fant man både jentas mobiltelefon, en sko og en ankelsokk som tilhører henne.

Han tror ikke en eventuell bortføring har skjedd med utgangspunkt i denne barnehagen:

– Jeg synes det mest av alt ser ut som dette er kastet fra en bil, og at det ikke har skjedd noe akkurat på stedet for disse funnene. Politiets hunder er så godt trent at de ville reagert og markert på funnet, og kriminalteknikere ville også sett noe om det fantes her, sier Iversen til TV 2.

SAMLESIDE: Alt om Sigrid-saken

(Artikkelen fortsetter under bildet)

BISETTES: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet død i Kolbotn, etter å ha vært savnet i en måned. (Foto: PRIVAT)

– Det er svært overraskende at hundene ikke har markert på noe som helst overhodet. Spesielt hvis det har vært et basketak, sier han, og viser til at skoen og sokken måtte komme av på et vis:

– Dette skjer ikke av seg selv, sier han.

Politiet etterlyser en bil som skal ha stått parkert utenfor barnehagen rundt kvart over tolv. Mye tyder på at denne har sammenheng med den mystiske forsvinningen.

– De faller ikke bare å rett av, og at én gjenstand ligger utenfor gjerdet og en annen innenfor gjerdet synes jeg tyder på at tingene er slengt inn mot området, sier Iversen.

Siste registrerte livstegn fra Sigrid er en SMS med teksten «Chiller’n hjemme», sendt rundt 00.15 natt til søndag. Politiet holder muligheten åpen for at de ikke er hun selv som har sendt meldingen.

Dersom du har tips i saken kan du ringe politiet på 22 66 96 00 eller kontakte dem på e-post: post.oslo@politiet.no

LES OGSÅ: Full krangel om Sigrids Facebook-konto