På fjernsynsbildene fra romferdsprogrammenes kontrolrom er det stort sett kjedelige menn i hvite skjorter å se. Det vakte derfor voldsom oppsikt da det under Mars-landingen til «Curiosity» dukket opp et uvant skue:

For samtidig som en to år lang fjernstyrt utforskning av den røde planeten var i startgropen, fikk sveisen til ingeniør Bobak Ferdowsi (32) i kontrollrommet minst like mye oppmerksomhet på nettet.

Mye takket være hans fargerike hanekam.

Etter å ha blitt identifisert, gikk han fra 200 til over 45000 Twitter-følgere på et blunk. Og friere – både kvinnelige og mannlige.

En litt forlegen Ferdowsi var kanskje ikke helt klar for å skytes som en rakett inn i berømmelsens verden. Så langt har han ikke svart ja til noen av koneemnene.

«Ikke klar for oppmerksomheten, men jeg er glad for å vise at det trengs alle slags typer for å få Mars Curiosity av gårde... Om bare kollegene ville slutt å gjøre narr av meg :)», skrev han på Twitter tidligere i uken.

Men minst én av kollegene hans synes det som har skjedd er stas!

– Nå får jeg meldinger fra folk som vil ha innsideinformasjon om ham. Nå er jeg rett ved siden av en kjendis! Verdien av kontoret mitt rett nede i korridoren har skutt gjennom taket, skriver Curiosity-ingeniør Steve Sell på Twitter.

LES OGSÅ: Erobrer Mars på egen hånd

Bobak Ferdowsi tørker en tåre etter at Curiosity har landet trygt på mars tidligere i uken. (Foto: Brian van der Brug/Ap)