Lenge har det vært spekulert i at manager Brendan Rodgers og Liverpool har vært ute etter å kjøpe Joe Allen fra Swansea. Joe Allen ble torsdag kveld observert på tribunen på Anfield under kampen mellom Liverpool og Gomel i Europaligakvalifiseringen.

Brendan Rodgers skryter midtbanespilleren
Nå kan Liverpool bekrefte at 22-åringen er klar for klubben. Liverpool-manageren har kun skryt å komme med til han nysignering.

– Jeg er absolutt fornøyd med at Joe Allen har bestemt seg for å være med på ferden vår, sier Brendan Rodgers til klubbens hjemmeside.

– Joe sin spillestil passer utmerket med til gruppen her. Han har hatt en fantastisk opplæring hos Swansea, og vil nå begynne på et nytt kapittel i karrieren sin her hos Liverpool, legger Rodgers til.

Les også: Suarez signerer ny kontrakt med Liverpool
Les også: Tatoveringen som «binder» Agger til Liverpool

LAGLAMERATER: Her er Joe Allen (til høyre i bildet) i duell med sin nye lagkamarat Jordan Hendersen. (Foto: David Davies/Ap)

På fem år har Allen scoret syv mål på 130 kamper for klubben fra Wales. Han var også med i OL for Storbritannia i sommer. Nå gleder han seg til å spille for Anfield-klubben.

– Jeg føler meg fantastisk. Alle kjenner til klubbens historie. Det er en stor klubb, og jeg er glad for å komme hit. Nå ser jeg frem mot å være en del av Liverpool i mange år, sier Allen.

– Jeg har stor tro på Brendan Rodgers
22-åringen blir klubbens andre signering denne sommeren, etter at Liverpool-manageren hentet Fabio Borini til Merseyside.

– Jeg har stor tro på at Brendan Rodgers kan bringe suksess til klubben. Det er av grunnene til at jeg er her. Brendan har en stor lidenskap for fotball. Han jobber hver dag for å bedre laget og de involverte, sier Allen.

Les også: Swansea raser mot Liverpool

Joe Allen debuterte for Swansea i et 6-3-tap for Blackpool i League One, 17 år gammel. Da hadde han aldri sett for seg å spille for Liverpool.

– Først var det vanskelig å tro, men det viser jo at en gjør noe riktig. Jeg har alltid vært ambisiøs og siktet mot toppen, legger han til.