Nikola Djurdjic ønsker ikke å si noe om mulighetene for en overgang til utenlandske klubber.  (Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix)
Nikola Djurdjic ønsker ikke å si noe om mulighetene for en overgang til utenlandske klubber. (Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix)
Alexander Søderlund (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Alexander Søderlund (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Djurdjic på vei ut, men Søderlund er ikke bekymret

For selv om Tippeligaens beste spisspar snart blir splittet, har Haugesund en blond svenske i bakhånd. Nå bruker Søderlund tida på å lære Pontus Engblom hva Haugesund-kulturen dreier seg om.

Haugesund (TV 2 Sporten): Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic har dannet Tippeligaens beste spisspar det siste året. Nå splittes trolig duoen, som står med henholdsvis ni og ti scoringer i år, men Haugesund har et nytt spissess i ermet.

LES OGSÅ: Phil Thompson: Søderlund og Djurdjic er Tippeligaens Batman og Robin

For akkurat som i fjor, da Thomas Sørum dro til Helsingborg og Søderlund steppet opp som Djurdjics spisspartner, har haugalendingene en erstatter klar. Pontus Engblom scoret i debuten mot Vålerenga og er klar for livet i jazzbyen.

Skal erstatte toppscoreren
- Jeg takket ja til Haugesund fordi jeg ble sjarmert av byen, folkene og kulturen her i klubben. Jeg tror det er en fin utviklingsarena for meg, forklarer 21-åringen.

Etter en trøblete sesong i Stockholm-klubben AIK er Engblom lysten på mer spilletid, men han er fullt klar over at konkurransen er tøff.

- De (Haugesund, red.anm) kunne ikke love fast spilletid. Jeg vet jeg står her sammen med Tippeligaens beste spisspar, så det er tøff konkurranse, sier han.

Den konkurransen kan komme til å bli langt lettere innen august måned er omme, for overgangsryktene har lenge svirret rundt serbiske Djurdjic.

- Jeg har aldri lagt skjul på at ambisjonene er å prøve seg ute i Europa. Det er enda 20 dager igjen av overgangsvinduet, vi får se hva som skjer, sier en hemmelighetsfull måltyv.

På tross av flere uker med spekulasjoner og tydelige hint om at et salg er nært forestående fra både Djurdjic, trener Jostein Grindhaug og sportssjef Asbjørn Helgeland - ingenting har skjedd så langt. Eller, Vålerenga har vist interesse, men det vil ikke Djurdjic høre snakk om.

- Haugesund er akkurat nå på sitt beste så lenge jeg har vært her. Så jeg ser ingen grunn til å gå til en annen norsk klubb, det er ikke interessant, konstaterer han.

Lærevillig svenske
TV 2 Sporten møter de tre målfarlige herremennene i Haugesund sentrum. Den årlige Sildajazzen er i gang, men bortsett fra en enslig saksofonist i gågata, er det lite som tyder på at det er festival i byen.

- Det pleier å være flere folk her på kvelden, men langbord her, sier Søderlund og gestikulerer med armene.

Mens vi går gjennom sentrum forsøker han å forklare nykommeren hva som er viktig for haugalendingene.

- Det må være sild! Silden må på bordet! utbryter han og klapper i hendene.

- Spiser du mye sild? spør Engblom.

- Nei, i grunn ikke. Men TV 2 fikk meg til å gjøre det på en reportasje i fjor, da hadde jeg ikke smakt det før også brukte de det ikke på tv engang, responderer 25-åringen.

- Ser lyst på høsten
Søderlund frykter ikke en framtid i FKH-angrepet uten spisspartneren det siste året.

- Vi får se hva som skjer med Nikola, men Pontus kommer til å spille mye og i tillegg har vi Oddbjørn (Skartun, red.anm). Jeg er ikke redd for at det blir så gale, sier han.

- Jostein (Grindhaug, red.anm) kjører han hardt for at han ikke forstår språket, ler han.

Gutten fra Tysvær har bitt seg fast i landslagstroppen til landslagssjef Egil "Drillo" Olsen de siste kampene, og har klare ambisjoner for høsten.

- Det hadde vært gøy å fått starte en landskamp eller to. Nå spiller vi, hehe, jeg sier vi om landslaget altså, bare med en spiss, men å få sjansen hadde vært gøy.

- Jeg ser fram til resten av sesongen. Det blir en fantastisk høst for Haugesund tror jeg, og hvis jeg kan krydre det med litt landslagsspill er det som en drøm, sier lysluggen.