Italienske medier melder at mannen etterpå ble brakt til sykehus for å sjekke om han hadde tatt skade av de kraftige røntgenstrålene. Hendelsen skal ha skjedd 23. juli, men er først nå omtalt i lokalpressen.

Den 36 år gamle norske mannen skal etter det tv2.no forstår, ha ankommet Terminal 3. Kraftig beruset ruslet han bort til en ubemannet innsjekkingsskranke, klatret over, og sovnet på båndet.

VET DU NOE OM DENNE SAKEN? Tips TV 2 Nyhetene! Ring/SMS/MMS til 02255, eller send epost til 02255@tv2.no!

Slo full alarm

Så skjedde det uventede: Båndet startet, og mannen ble sendt som en hvilken som helt annen slapp bag gjennom systemet.

Etter 50 meter uten at noen la merke til ham, ventet den store røntgenmaskinen som gjennomlyser all bagasje for eksplosiver og andre farlige ting. Da slo vekterne full katastrofealarm, kastet seg på nødstoppknappen og fikk dratt mannen ut, sammen med bagasjen hans.

Maskinen fikk likevel tatt det obligatoriske bagasjebildet: Man ser tydelig mannens indre organer, som hjernen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

newPic_255.jpg (Foto: HANDOUT)

Bildet av den sovende mannen i fosterstilling kan få de fleste til å trekke på smilebåndet. Men for sikkerhetspersonellet på flyplassen var det blodig alvor.

– Definitivt ikke normalt

– Dette er definitivt ikke normalt. Men vi kan umulig sikre oss fullt ut mot en situasjon som dette, erkjenner en talsmann for den italienske grensekontrollen overfor hovedstadsavisen La Repubblica.

– Men han ville likevel aldri kunne kommet seg forbi røntgenkontrollen. Til det er sikkerheten for streng

Avisen skriver at mannen var på vei til Oslo sammen med en gjeng andre godt påseilede nordmenn da han – bokstavelig talt – sovnet fra dem.

Politiet i Civitavecchia, rett nordvest for Roma, vil trolig sikte mannen for å uvørent ha utløst full katastrofealarm på flyplassen. Nærmere detaljer om identiteten til nordmannen er imidlertid ikke offentlig kjent.

Hendelsen skjedde her ved Terminal 3 på Fiumicino-flyplassen i Roma. (Foto: ADR.it)