For tre dager siden ble Lars Petter Nordhaug (28) klar for det nederlandske sykkellaget Rabobank.

– Jeg er kjempefornøyd med kontrakten, sa Nordhaug til tv2.no på mandag.

Torsdag tok Team Sky ut laget til det forestående Vuelta a España. Der kom bakrusen for nordmannen, som ikke er med i storlagets tropp.

– Det hadde vært fint å være med på et av de store etapperittene denne sesongen, og jeg føler jeg har utviklet meg og kjørt såpass sterkt at jeg burde fått delta på et av dem, men det er forsåvidt greit nok, sier Nordhaug til tv2.no.

Sky vraket Nordhaug til fordel for et nimannslag bestående av Chris Froome, Juan Antonio Flecha, Sergio Henao, Danny Pate, Richie Porte, Ian Stannard, Ben Swift, Rigoberto Urán og Xabier Zandio.

– Laget var litt «short» på ryttere til endagsklassikerne, blant annet i Canada, og da ønsket de heller at jeg skulle prøve å kjøre godt der, sier Nordhaug.

Han var lenge tiltenkt en plass, men led til slutt samme skjebne som Thor Hushovd da han forlot Garmin-Cervélo i fjor. 34-åringen fikk aldri sjansen til å lade opp til København-VM på de spanske landeveiene.

– Tror du vrakingen kommer som en følge av at du skifter lag?

– Ikke helt og holdent, men klart det har litt med det å gjøre uten at jeg har fått beskjed om det. Jeg vil ikke kritisere Sky, men det hadde vært fint å være med. Ikke nødvendigvis i Spania rundt, men i et av de store etapperittene, svarer syklisten.

Les også: Schleck om Tour-forfallet: – Nå blir Vuelta a Espana og VM målet

Nå må også Nordhaug finne andre måter å sykle seg i form til VM på. Årets sykkel-VM arrangeres i nederlandske Limburg fra 15. september.

– Dette trenger ikke ødelegge oppkjøringen selv om det nok hadde vært best å kjøre Spania rundt. Jeg skal gjøre det beste ut av situasjonen og trene godt så skal jeg nok klare å være i god form, sier nordmannen.

Årets Vuelta a España starter med lagtempo i Pamplona 18. august.