Manager Jan Fredrik Karlsen (39) ble et kjent ansikt for den norske befolkningen når han fikk jobben som Idol-dommer den første sesongen av Idol på TV 2 i 2003. Nå har den sprudlende programlederen fått seg en ny hobby, nemlig fallskjermhopping.

Berikende å hoppe i fallskjerm

Denne uken går NM i fallskjermhopping av stabelen. Det er andre året den entusiastiske TV-personligheten deltar i konkurransen som arrangerers på Jarlsberg Flyplass i Tønsberg.

– Jeg har ikke holdt på med fallskjermhopping så veldig lenge. Jeg har to ordentlige sesonger bak meg, denne og fjoråret. Men jeg vil absolutt si at det er en berikelse for livet, sier Jan Fredrik Karlsen til Sommertid.

– Det mye spenning og mye konsentrasjon på en gang, i tillegg til at det er mye engenabeid både fysisk og psykisk hele veien.

– Det er rett og slett fantastisk gøy å holde på med, sier han og legger til at det det også krever mye hardt arbeid.

NM i fallskjermhopping arragreres frem til lørdag 11. august.

Les også: Jan Fredrik Karlsen: – Det krever veldig mye av en person

Mangler ord

Mangangeren er kjent for å både være velartikulert og snakkesalig. Men når han får spørsmål om å forklare hva han føler når han hopper i fallskjerm mangler han de rette ordene.

– Jeg er vanligvis veldig flink til å forklare ting, men når det kommer til fallskjermhopping har jeg problemer med å finne de rette ordene, sier han før han legger til:

– Fordi det er en helt egen opplevelse å kaste seg ut av et helt velfungerende fly. I tillegg til at vi er fire personer som skal gjøre masse ulike formasjoner i luften. Det er mye som skjer i hode på kort tid når man faller fra 12 500 fot og ned.

Jan Fredrik Karlsen var dommer i den norske utgaven av Idol i 2003, 2004 og 2007. Våren 2008 og 2009 var han dommer i fjernsynsshowet Norske Talenter. I 2009 og 2010 var han dommer for X Factor Norge. I 2010 hadde han hovedrollen i TV-serien Lurt av Karlsen.

Les også: Jan Fredrik gjør ikke «Idol»-comeback

Lurer folk og hvermann

Denne høsten er han i gang med et humorshow på TV Norge. Han fortsatt lure folk, men denne gangen går han fra kjendiser til den tilfeldige mannen i gata med programmet «Kompani Karlsen»

Under TVNorges høstlansering kunne Jan Fredrik forteller til «God kveld Norge» at situasjonene blir enda mer absurde når det er helt intetanende, vanlige mennesker som får seg en overraskelse.

– Det gøye med å lure vanlige mennesker er at de er jo i prinsippet ikke på alerten i det hele tatt. Kjente mennesker er jo litt sånn, de er alltid spente når de møter nye mennesker, de blir litt usikre, ikke sant. Mens vanlige folk har en helt vanlig inngang til de tingene vi prøver å få til, så vi kan være litt mer gærne. Vi kan være litt sprøere og være litt morsommere. Så vi klinker til og håper for guds skyld at de blir veldig glade når de ser at jeg kommer ut, sier han med et stort smil om munnen.