For tre år siden var Leanny Rodriquez svært syk. Hjertet hennes var i ferd med å svikte og legen var ikke positive med tanke på fremtidsutsiktene hennes. Mamma Suaney var hjelpeløst vitne til at datteren ble dårligere og dårligere.

– Hun ble dårligere veldig raskt. Jeg fikk beskjed om at hun ikke ville leve lenge nok til å få en transplantasjon, sier hun.

Les også: Lars har et «hjerte» av titan

Eksperimentell behandling

Så skjedde det som ville vise seg å være redningen for den lille jenta. Hun var blant de heldige som fikk satt inn et eksperimentelt apparat kalt Berlin-hjertet.

REDDET LIVET: Det er denne pumpen, som nå er godkjent av FDA, som har gitt nytt liv til flere barn. (Foto: CBS)

Mekanikken tar over hjertes funksjon med å pumpe blod. En tube settes inn i hjertet og kanaliserer blodet til en pumpe som sitter utenpå kroppen. Denne pumpen sørger for å sende blodet til arteriene som igjen forsyner resten av kroppen.

Se video øverst i artikkelen!

Les også: Forskning: For mye fluor reduserer barns IQ

– Hadde ikke greid seg uten

I dag er Leanny fire år.

OVERRASKET: Dr Charles Fraser ved Texas Children's Hospital var legen som opererte Leanny. Han var overrasket over hvor godt pumpen virket. (Foto: CBS)
Hun hadde pumpen i fire måneder før de endelig fant et passende donorhjerte. Forskeren og legen Charles Fraser ved Texas Children´s Hospital var den som opererte Leanny.

Les også: Fred (3) kan dø hvis han blir for varm

– Det er en fantastisk følelse. Leanny ville ikke ha vært blant oss hadde ikke dette apparatet vært tilgjengelig for henne. Hun ville ha visnet hen og det er svært lite sannsynlig at hun ville ha overlevd i påvente av transplantasjon, sier han.

90 prosent overlevde

Leanny var en av 48 barn som fikk satt inn apparatet mellom 2007 og 2010. 90 prosent av disse overlevde lenge nok til å få en transplantasjon.

Av de som får konvensjonell behandling overlever 60 prosent lenge nok til å få transplantasjon.

Les også: Høstsex skaper kaos ved fødeavdelingene

Resultatene fra studien førte til at FDA godkjente apparatet i desember i fjor. At pumpen skulle vise seg å være så effektiv har vært overraskende selv for forskerne.

– Vi trodde alle at pasientene skulle klare seg bra, men jeg hadde aldri trodd at mer enn 90 prosent skulle greie seg, sier Fraser.