SV faller under sperregrensen og får rekordlave 3,2 prosent (- 1,0) på augustmålingen Norstat har laget for NRK. Det ville gitt partiet en representant på Stortinget fra Oslo. Partileder Audun Lysbakken som er valgt inn fra Hordaland, ville dermed mistet sin plass på Stortinget.

Tidligere denne uken fikk SV 3,8 prosent på TNS Gallups augustmåling for TV 2. Partibarometeret på tv2.no viser at SV nå faller under sperregrensen på gjennomsnittet av målingene, der partiet nå får 3,8 prosent.

Se alle tallene fra Norstat-målingen i partibarometeret

– Audun Lysbakken bare snakker om at SV skal komme med ny politikk. Men det må skje noe nå. Det blir for passivt å si at den store meningsmålingen er den som skjer ved valget. SV er blitt et usynlig parti, bare knyttet til dårlige nyheter, sier valgforsker Frank Aarebrot til NTB.

Arbeiderpartiet er størst med 30,4 prosent, mens Høyre får 27,9 prosent. Selv om Fremskrittspartiet går tilbake med 1,4 prosentpoeng, får partiet fortsatt langt høyere oppslutning hos Norstat/NRK med 21,4 prosent, enn på gjennomsnittet av målingene som viser 18,0.

De uvektede tallene i målingen til Norstat/NRK viser at Frp får 12,0. Partiet er altså vektet opp med hele 10 prosentpoeng, noe som får valgforsker Bernt Aardal til å tvile på tallene.

– Jeg tror ikke de ligger på 21 prosent. Men jeg tror nok de har hentet seg inn igjen i forhold til det siste valget, da de fikk 11 prosent. Det er særlig bytteforholdet mellom Høyre og Frp som blir interessant i 2013, for vi har sett tidligere at begge partiene har hatt høy lojalitet, sier Aardal til nrk.no.

Sjekk alle meningsmålinger med løpende gjennomsnitt