For ved første øyekast ser det virkelig ut som en mann har hengt seg fra reklameskiltet, etter å ha tagget budskapet «Dying for Work!» (ville dødd for en jobb, journ.anm.).

Ved soloppgang onsdag ble 911-sentralen i gamblingbyen i Nevada nedringt av sjokkerte bilførere, som så den tilsynelatende dresskledte mannen i renneløkke, dinglende rett ved den travle veien Interstate 15.

Til alt hell var imidlertid bare en utstillingsdukke. Det samme var gjort på et annet skilt, da akkompagnert av teksten «Hope you're happy, Wall Street».

Dette budskapet er et spark til finansnæringen i USA. (Foto: CBS News)

– Vi fordømmer disse destruktive handlingene, som går ut over våre annonsører, sier Jim Cullinan, talsmann for reklameskiltselskapet Clear Channel Outdoor.

At folk likevel trodde det var levende mennesker som hadde valgt å avslutte livet, bør likevel ikke komme som en overraskelse: Clark County, fylket hvor Las Vegas ligger, har en av de høyeste selvmordsratene i USA.

Ingen har uttrykkelig tatt på seg ansvaret for aksjonen, men et bilde av skiltet ble først lagt ut på hjemmesiden til protestgruppen Occupy Las Vegas.

– Jeg vet ikke hvem som hang opp dukkene, men budskapet applauderer jeg. Folk som sier dette er ufint lever beskyttede liv uten tanke på hva som virker inn på arbeiderklassen, sier Sebring Frehner til Associated Press.

Selv om arbeidsledigheten i USA fortsatt er økende – 8,3 prosent i juli – ble det i samme måned skapt 163000 nye arbeidsplasser.

USA-POLITIKK: Obama foran Romney på ny måling