Basel-Molde 1-1

(2-1 sammenlagt)

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Basel (TV 2 Sporten): Det blir ikke noe gjensyn med Mesterligaen for Molde denne sesongen. Laget imponerte i første omgang i returoppgjøret mot Basel i Sveits onsdag kveld, og tok ledelsen ved Jo Inge Berget etter halvtimen, men romsdalingene klarte ikke å henge med da hjemmelaget giret om etter pause, og David Degens utligningsmål kvarteret før slutt sendte MFK ut av kvalifiseringen i tredje runde.

Heiko Vogels mannskap hadde med seg en 1-0-ledelse fra møtet i Norge forrige uke, og avanserte dermed til play-off med 2-1 sammenlagt.

Før Jo Inge Berget scoret kampens første mål kom Mattias Moström alene med hjemmelagets keeper ved to anledninger, men det første forsøket fra svensken ble reddet, og det andre snek seg like utenfor stolpen.

Tårevåt Hoset
Den største sjansen Molde misbrukte tilfalt Magne Hoset på overtid da de blåhvite ble tildelt straffespark, men innbytterens forsøk fra ellevemeteren ble reddet av målvakten.

Ole Gunnar Solskjærs mannskap skal dermed spille play-off om en plass i Europaligaen. Laget hadde etter alt å dømme sikret seg en plass i denne turneringens gruppespill dersom Hoset hadde scoret på det nevnte straffesparket, og Molde-veteranen reagerte på bommen med å la tårene trille.

– Det er første gang jeg gråter siden faren min døde. Før det hadde jeg ikke grått på 20 år. Det er klart jeg føler meg som en syndebukk når jeg misser på straffen som kunne sendt oss til Champions League, sier Magne Hoset til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Se intervju med Hoset her (saken fortsetter):

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Magne Hoset her

– Fortjente å gå videre
Ole Gunnar Solskjær var stolt over det laget hans presterte mot Basel, og mener at Molde hadde fortjent avansement.

– Vi føler at vi fortjente å gå videre. Vi har straffe på overtid, og nærmere enn det går det nesten ikke an å komme uten å gå videre. Jeg er stolt over den måten vi spilte på. Vi skapte nok sjanser til å gå videre, og vi vet at vi kan klare det i neste runde, sier Solskjær.

Treneren var tidlig ute på banen for å trøste Magne Hoset, og roser midtbanemannen for at han i det hele tatt våget å forsøke seg.

– Han har det tøft. Men det er viktigere ting i livet enn det her. Det er ikke mange som tør å stå frem og ta en straffe, sier Solskjær til TV 2 Sporten.

Kan ha kostet Molde dyrt
I den moderne fotballen er det som kjent ikke bare heder og ære som står på spill. Bommen kan også i verste fall få betydelige konsekvenser for Moldes inntekter fremover.

– Straffebommen kan ha kostet Molde mellom 50 og 60 millioner kr, anslår MFKs markedssjef Jan Byttingsvik overfor TV 2 Sporten.


Slik var kampen:

SLUTT: Dette var ekstremt surt for Molde, og ikke minst for Magne Hoset. Innbytteren kunne ha sendt Molde videre til play-off om en plass i Mesterligaens gruppespill fra elleve meter, men bommet på straffespark på overtid.

91: Magne Hoset setter straffen til høyre for keeper, men Sommer velger riktig vei og redder skuddet!

90: STRAFFE! To Molde-spillere går i bakken i boksen, og dommeren blåser resolutt for straffespark.

90: Dommeren legger til fire minutter. Mattias Moström må ut på sidelinjen for behandling.

85: Bortelaget får en enda større mulighet til å sette inn et avgjørende mål når Chukwu stormer mot kassa, men nigerianeren blir stoppet i siste liten av en uhyre godt timet takling.

83: Molde triller rundt med sveitserne som i første omgang, og Jo Inge Berget kommer seg nesten gjennom mot keeper før han blir stoppet. Kan Molde klare å mobilisere mot slutten?

79: Espen Bugge Pettersen gjør en feberredning med én hånd, og holder Molde inne i kampen når Basel spiller seg gjennom nok en gang.

75: Så kommer scoringen for sveitserne. Det er David Degen som sørger for at det står 1-1 på St. Jakob-Park. Molde går videre på flere scorede bortemål hvis de klarer å sette inn nummer to.

71: Streller får stige til værs helt alene på et innlegg fra kanten, men headingen går håpløst langt over fra Basel-spissen.

69: Så er det slutt for Magnus Wolff Eikrem. Navnebror Stamnestrø entrer banen.

68: Molde ser noe slitne ut når vi nærmer oss kampens siste fase. Basel flytter hele laget fremover oftere og oftere, og MFK har nok med å forsvare seg.

62: Sveitserne spiller seg nesten gjennom, men Molde får klarert like før avslutningen ser ut til å komme.

60: Basel er friskere nå enn før pause, og har ballen mye, men Molde ser ut til å ha brukbar kontroll på hjemmelagets bevegelser.

55: Nok en Molde-spiller forsvinner ut på båre. Venstreback Knut Olav Rindarøy erstattes av Magne Hoset.

51: Basel misbruker omgangens første store mulighet når Valentin Stocker løper seg fri foran Espen Bugge Pettersen. Sveitseren er i ubalanse når han mottar ballen, og avslutningen går utenfor fra rundt fem meter. Der kunne det fort ha stått 1-1.

46: Kampen er i gang igjen på St. Jakob-Park. En må regne med at Basel-trener Heiko Vogel har gitt mannskapet sitt en kraftig oppstrammer i pausen, for det hjemmelaget leverte de første 45 minuttene var pipekonserten verdig.

PAUSE: Dommeren blåser av det som må betegnes som en strålende omgang for Moldes del. MFK har fått Basel til å se ut som et meget ordinært lag i store deler av kampen, og har tidvis valset rundt med motstanderen. Bortelaget leder høyst fortjent, og fortsetter dette er det vanskelig å tro at romsdalingene ikke klarer å sette inn et mål til.

41: Basel klarer ikke å henge med når Molde setter i gang pasningsspillet sitt, og sveitserne har periodevis mer enn nok med å forsvare seg. Dette ser foreløpig meget lovende ut for Solskjærs gutter.

31: MÅL! Der sitter den for Molde! Innbytter Magne Simonsen sender av gårde et skudd fra like uten for sekstenmeteren, og keeper gir en noe unødvendig retur. Jo Inge Berget er årvåkent på plass og setter ballen i mål fra kort hold når den spretter ut igjen. Nå er lagene like langt.

28: Basel spiller seg gjennom og kommer til avslutning, men skuddet går godt til side for både Espen Bugge Pettersen og stolpen.

25: Kampen er over for Even Hovland. Den tidligere Sogndal-spilleren bæres ut på båre. Inn kommer Magne Simonsen.

18: Even Hovland blir liggende etter å ha blitt hektet bakfra. Midtstopperen må ut på sidelinjen for behandling, og Ole Gunnar Solskjær sender en mann i oppvarming.

14: Moström med en ny gigantsjanse! Også denne gangen kommer han alene med keeper, men blir presset av Basel-spillere som kommer halsende bakfra, og skuddet stryker utenfor stolpen. Molde triller ball i hatt med hjemmelaget, og spiller seg enkelt gjennom med herlig veggspill ved den anledningen.

13: Magnus Wolff Eikrem forsøker seg på et langskudd som går godt utenfor mål. Molde er absolutt med her i Sveits.

9: Molde får en diger mulighet til å gå opp i ledelsen ved Mattias Moström, men alene med keeper Sommer brenner svensken ballen rett i klypene på sisteskansen. Flott pasningsspill av bortelaget gir Moström sjansen.


Lagoppstilling Basel (4-1-4-1):
Y. Sommer - M. Steinhöfer, G. Sauro, A. Dragovic, J. Park - Cabral - G. Yapi Yapo, M. Diaz, V. Stocker, D. Degen - M. Streller
(På benken: G. Vailati, K. Voser, F. Frei, M. Salah, R. Kovác, S. Vuleta, J. Zoua)

Lagoppstilling Molde (4-2-3-1):
E. Pettersen - K. Vatshaug, V. Forren, E. Hovland, K. Rindarøy - M. Wolff Eikrem, M. Moström - M. Linnes, D. Berg Hestad, D. Chukwu - J. Berget
(På benken: O. Söderberg, B. Steenslid, M. Hoset, M. Stamnestrø, M. Simonsen, V. Dantas, A. Camara)

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk