Du trenger ikke være sportsinteressert for å se på OL. Det finnes så mye annet å se på under lekene.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av datingtjenesten C-date er vi nå inne i høytid for erotiske fantasier. 7 av 10 nordmenn, og flere kvinner enn menn, fantaserer nemlig om å ha sex med en idrettsutøver når de ser på større sportsarrangement.

Her er OLs heteste deltakere

Mest opptatt av kropp

32 300 respondenter fra 12 europeiske land og Brasil har svart. I Norge har 1700 respondenter deltatt i undersøkelsen.

– I samtlige land, Norge inkludert, var det overraskende mange som var mer opptatt av utøvernes kropp og utseende enn selve sporten. Italienerne viser seg å være det folkeslaget som er mest fokusert på sporten, mens i Polen er det kun 5 prosent som svarer at de kun er interessert i sporten, sier Martin Jensen, presseansvarlig for C-date.no.

Har han OLs beste kropp?

Bedre elskere enn «oss vanlige»?

På spørsmål om man tror idrettsutøvere er bedre elskere enn «oss som kun ser OL på TV», svarer en av to norske menn bekreftende på dette, mens norske kvinner skiller seg markant ut i undersøkelsen: Samtlige betviler at idrettsutøvere er bedre elskere, fordi de bruker all energien sin på å konkurrere.

Derfor er nordmenn utro

Avstår fra sex før viktige hendelser

Undersøkelsen har også kartlagt hvorvidt europeiske og brasilianske kvinner og menn lar være å ha sex før viktige hendelser, slik mange profesjonelle idrettsutøvere gjør.

Omtrent samtlige franskmenn lar være å ha sex før viktige hendelser, mens kun en av ti nordmenn som kan si det samme. Blant dem er det dobbelt så mange kvinner som menn velger å avstå fra sex for ikke å bli distrahert. Ser vi på svarene fra alle landene sett under ett, velger 1 av 3 å avstå fra sex før viktige hendelser, mens resten ikke lar seg stoppe av dette.

Les også: – Sex har ingen betydning for idrettsprestasjoner

Kroppsfasongene som tenner oss mest

På spørsmål om hva som er en elskers ideelle kroppsfasong, svarer 6 av 10 nordmenn at de vil ha en kropp som er «atletisk, slank og muskuløs». 3 av 10 vil ha den litt større, som en svømmers, mens 1 av 10 foretrekker kulestøterkroppen.

Flere norske menn enn kvinner vil helst ha sex med en atletisk, slank kropp, mens kvinner flest foretrekker svømmerkroppen.

– Det er veldig interessant og artig at det er så store forskjeller på preferanser når vi ser de ulike landene opp mot hverandre. Et godt eksempel er spanske kvinner versus italienske. Overraskende mange spanske kvinner, 28 prosent, vil ha sex med en mannlig kulestøterkropp, mens kun 7 prosent italienske kvinner ønsker det samme. Her er det den slanke atleten som dominerer, sier Martin Jensen.

Er dette OLs sykeste lårmuskler?