Lørdag blir det endelig klart hvilke kjendiser som skal svinge seg på parketten i den åttende sesongen av «Skal vi danse» på TV 2. Nytt av året er at programmet samarbeider med norske designere og lager en stor auksjon der kjolene kjendisene har på seg på lanseringen, kan bli din!

Delta i nettauksjonen på tv2.no: Disse kjolene kan bli dine

Støtter brystkreft

Kjolene kjendiskvinnene skal ha på seg er alle lagd og donert av de norske designere Cecilie Melli, Kathrine Nørgård, Rikke Wiksén, Tina Steffenakk Hermansen (TSH) og Kjersti Kvamme for Ricco Vero.

Inntekten av auksjonen går i sin helhet til Rosa Sløyfe-aksjonen til Kreftforeningen og jobben de gjør for brystkreft. Auksjonen og «Skal vi danse»-lanseringen starter på tv2.no lørdag kl 13.00.

Fokus på kreftsaken

Kjersti Kvamme fra Ricco Vero ser på prosjektet som et kjempeinitiativ og en fin mulighet til å sette fokus på kreftsaken. Hun har selv hatt en god kollega som måtte gi tapt for kreften, og har derfor følt det ekstra sterkt på kroppen. Det var derfor ikke vanskelig å få henne og de andre designerne med på prosjektet.

– Jeg synes det er positivt at det settes fokus på en så vond sykdom. Det er for mange kvinner en utfordring å godta egen kropp og å få den rekonstruert i etterkant av kreften. Jeg synes det er fint at det snakkes om dette, sier Kvamme som i tillegg til kjole også donerer hele 10.000 kroner til prosjektet.

Rikke Wiksén sier seg enig og legger til;

– Det må være gøy å ha en kjole der du vet at alle pengene du har betalt for den, har gått til en så god sak.

Gi bud ved å trykke på kjolene (artikkelen fortsetter nedenfor)

Gøy med glitter og glamour

Designer Kathrine Nørgård har sans for all den glitter og glamour «Skal vi danse» har, og ser dette som en fantastisk arena til å vise frem kjolen.

– At det i tillegg går til kreftsaken er veldig flott, sier Nørgård.

– Jeg sa ja fordi det var «Skal vi danse», men synes det er bra fordi det er veldedighet. Det er bra at det føles litt meningsfullt også. Man føler seg litt forpliktet til å gjøre noe slikt når man driver med så mye glamour til hverdags, sier Cecilie Melli til tv2.no.

Kjoler til ekte folk

Designerne kan fortelle at kjolene som aksjoneres bort passer til de fleste kroppsfasonger og kan brukes til både bryllup og fine fester.

– Vi ønsker å være feminine for alle fasonger. Man skal få være kvinnelig og flott i klærne våre, sier Kvamme.

Cecilie Melli sier også at hun lager kjoler til ekte folk.

– Den passer kanskje ikke til de mest barmfagre, men det er sydd inn korsett og den er stroppeløs, så den passer egentlig til de fleste, sier Melli.

Tina Steffenakk Hermansen (TSH) opplyser at det er helt mulig å regulere kjolen dersom den ikke skulle passe helt.

– Vi kan sy deg høy og slank om du vil, sier hun med glimt i øyet.

Spent på kjendisene

Designerne får ikke vite hvilke kjendiser som skal vise seg frem i kjolene deres før selve lanseringsfesten av «Skal vi danse» på lørdag. Rikke Wiksén gleder seg til å se hvilken kjendis som kommer til å bære kjolen, og hvordan uttrykket blir.

– Jeg har jo sett «Skal vi danse» før, og kjendisen kan jo være alt fra en politiker til en artist, men de kommer nok til å se smashing ut. Jeg stoler på stylisten, sier Wiksén.

Les alt om «Skal vi danse» på programmets nettside.

Følg «Skal vi danse» på Facebook