Da nakendebatten rundt Tone Damli Aaberges musikkvideo «Look Back» raste som verst, ble artist Susanne Sundfør trukket fram som en artist med integritet.

Sjokkerer

Nå sjokkerer imidlertid artisten med musikkvideoen til singelen «Silicone Veil» som blir sluppet onsdag. Det skriver Dagbladet.

I videoen spiller amerikanske Rya Kleinpeter en prostituert kvinne som utfører seksuelle tjenester på en rekke menn, og videoen skal være den mest seksuelt eksplisitte musikkvideoen en norsk Spellemann-vinner har vært involvert i.

– Mye seksuelt

Sundfør selv synes debatten rundt nakenhet i popkulturen er komplisert.

– Det er mye seksuelt i popmusikken. Ikke bare visuelt, men tekstmessig også. Jeg tror det handler mer om fokus, og hvis det er nødvendig med en sexscene for å uttrykke det en har å si, så ser jeg ikke noe etisk galt med det. Her er ikke sex brukt som virkemiddel, det er en del av historien om hovedpersonen i filmen. Hvis vi skulle prøvd å selge på sex så hadde jeg stilt opp i rosa pysjamaskjole i videoen, forteller Sundfør til Dagbladet.

Sundfør selv har også en birolle i filmen.

Les også: Raser etter VG-anmeldelse

Valgt eå trekke seg

I 2010 skapte artisten store overskrifter da hun valgte å trekke seg fra nominasjonen til prisen Årets kvinnelige artist for Spellemann.

Sundfør begrunnet dette med at en slik nominasjon ikke er mulig i forhold til hennes personlige holdninger.

Sundfør forklarte at hun ønsker at ethvert samfunn skal ha en tilnærmelse og forhold til kunst som ikke innebærer et kjønnsperspektiv.

Også da Susanne Sundfør vant Spellemann-pris i den samme kategorien i 2008 for debutskiva «Susanne Sundfør», brukte hun til manges overraskelse takketiden til å protestere mot kjønnsinndelingen.

– Jeg er først og fremst artist – og ikke først og fremst kvinne, proklamerte hun fra scenen.

Les mer: Susanne Sundfør trekker seg fra «Spellemann» i protest