Politiet har siden oktober i fjor jaktet på en serieovergriper i Østensjøområdet der Sigrid forsvant. Mannen er via DNA koblet til tre overgrepssaker.

Samme område

I Hellerudveien ble en 18 år gammel jente overfalt og voldtatt i oktober i fjor. Åstedet ligger bare cirka én kilometer fra området der 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant.

Politiet sikret etter voldtekten DNA-spor og undersøkelser viste at de sto overfor en ukjent serieforbryter.

– De fant DNA fra denne personen i forhold til tre seksualforbrytelser; en overfallsvoldtekt av en 18 år gammel jente, et overgrep mot en seks år gammel jente og et tilfelle av blotting overfor tenåringsjenter. To av dem i samme området, sier Hege Salomon, som er bistandsadvokat for 18-åringen.

Les også: DNA-treff etter overfallsvoldtekt i Oslo

Da hun hørte om forsvinningen av Sigrid Schjetne, koblet hun den mot de uoppklarte sakene.

– Jeg fikk helt grøsninger. Det første jeg tenkte var at det kunne være en kobling, sier hun.

Sjekkes opp mot Sigrids forsvinning

Politiet fikk laget et fantombilde av den ukjente gjerningsmannen. De bekrefter overfor TV 2 Nyhetene at serieovergripersaken er blant sakene som undersøkes opp mot Sigrids forsvinning.

Les også: Leter etter denne mannen etter voldtekt i Oslo

– Man må jo etterforske bredt i en sånn sak. Men her står vi overfor flere uoppklarte, grove seksualforbrytelser. Da er det naturlig å se om det er en sammenheng.

Kripos har gjennomført frivillig DNA-testing av personer som bor i en viss nærhet til voldtektsåstedet, så langt uten å få treff på serieforbryteren.